Officieel: smart ForTwo electric drive

Vergeet al die andere elektrische wagens, smart heeft dé perfecte elektrische auto, de smart ForTwo electric drive ziet zichzelf althans zo. smart experimenteert al een tijdje met een elektrische ForTwo (sinds 2007) maar vandaag lanceert het stadsautomerk de wagen voor het grote publiek. Hij heeft een constant vermogen van 35kW, dat kan pieken tot 55 kW. Daarbij ontwikkelt hij 130 Nm aan koppel. In 4,8 seconden rij je van 0 naar 60 km/u, de 0-100 doet het wagentje in 11,5 seconden.

De samen met Evonik Industries ontwikkelde lithium-ion accu levert 17,6 kWh en je kan 145 kilometer ver rijden met een topsnelheid van 125 km/u. Opladen duurt 6 à 7 uur aan het gewone stopcontact, met een 400V lader vul je de batterij in slechts één uurtje weer bij.

Belgische prijzen zijn er voorlopig niet, in Duitsland koop je een smart ForTwo electric drive voor18.910 euro, de cabrio heb je voor 22.000 euro. Daarbij moet je dan nog een huurkost van de accu van 65 euro per maand tellen. Wie de all-in fomule kiest, betaalt 23.680 euro voor de ForTwo en 26.770 euro als cabrio.

Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 12:51
afbeelding van Techno Patat

Prijzen vallen goed mee! Kheb er op het salon van Parijs eens ingezeten (en vervolgens een interview over mogen geven aan de nieuwsploeg van een franse zender, schaamte alom :P!) en best wel grappige autotjes! Ik zag er wel iets in als 2e auto voor de vriendin! Als enkele auto ben ik er nog steeds niets mee! maar geef het ietwat van een koffer zodat we meer dan 2 broden kunnen meenemen en het kan een leuk boodschappenwagentje worden!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws