Nieuwe generatie Range Rover: nu alle info, foto's en prijzen

range rover 2013

De über-SUV krijgt enkele ingrijpende veranderingen en is daarmee klaar voor een nieuwe generatie. Vorige week stuurde Land Rover ons de officiële beelden en eerste informatie door, vandaag voegen ze daar hun hele fotoset aan toe, samen met informatie rond de hybride-variant en prijzen.

Een dieet van 420 kilogram

Land Rover zegt de lichtste, sterkste en meest verfijnde luxe-SUV ter wereld hebben voorgesteld. Niet voor niets ook dat ze de officiële voorstelling deden in de Royal Ballet School in Londen, een plek waar niet de zwaarste meisjes op aarde rondlopen. Het grote gewichtverlies is uiteraard te danken aan het lichte zelfdragende koetswerk dat volledig voltrokken is uit aluminium. Aluminium van eigen bodem, want het is was het Britse bedrijf Solihull dat ervoor zorgde. Een totaal verlies van 420 kilogram is niet alleen ronduit indrukwekkend, het geeft ook aan hoe vet de vorige generatie stond. Met dat extra gewicht lijkt het ons logisch dat de rijkwaliteiten van de Range er gevoelig op vooruitgaan, al zal een rijtest dat later moeten bevestigen.

Hybride-variant in 2013

Onder de kap blijven de gekende zes- en achtcilinders hun werk doen. Diesel- en benzinemotoren zorgen er voor een CO2 uitstoot van minstens 196 g/km. Als je een Range Rover wil kopen die minder fijnstof de lucht in pompt dan moet je wachten tot 2013, dan zal Land Rover een diesel-hybridevariant lanceren. Die zou op papier 169 g/km uitstoten. Welke motor er gekoppeld wordt aan welke batterijen weten we nog niet, maar we gokken op de 2.2 diesel die we eerder onder de Jaguars vonden.

Luxe kost geld

De Range Rover is altijd de topper geweest van het aanbod en dat voel je in de prijs. De nieuwste generatie is beschikbaar vanaf september dit jaar voor minstens 90.700 euro. Meer prijzen, van bijvoorbeeld de Autobiography, hebben we momenteel nog niet gekregen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 20:51
afbeelding van Wim

prijs was te verwachten, valt nog wel mee vind ik, bij de cayenne zit je ook al snel aan 100k

Techno Patat 22:36
afbeelding van Techno Patat

Ben ik nu verwend of vind ik die prijs ook nog meevallen? Het is veel geld, dat zeker wel! Maar neem een SUV uit de premiumhoek en neem er airco op en je zit niet ver van de 100k hoor (bij wijze van spreken ;)! )!

En Range's hebben toch altijd net dat beetje meer dan pakweg een ML (en ik ben dan nog een Mercedes fan... Zijn geld dus redelijk waard in mijn ogen! Al zou ik dat geld hangen aan een leuke C63 AMG!

Uw reactie