Volkswagen Golf VII met extra motoren en 4Motion-aandrijving

VW Golf 7

Zo doe je dat, de ene week stel je een nieuw model voor met een beperkt motorenpalet en twee weken later stuur je een persbericht uit dat er extra motoren beschikbaar komen. Het werkt, want wij vinden het interessant genoeg om er een stukje over te schrijven.

Het gaat om drie benzinemotoren met de gekende TSI-benaming. De 1.2 TSI krijgt 105 pk mee, de 1.4 TSI kan besteld worden met 122 of 140 pk; die laatste maakt gebruik van een techniek die in staat is bij geringe belasting de helft van de cilinders uit te schakelen voor een lager verbruik. De drie motorisaties kunnen worden gecombineerd met een manuele zesbak of een automatische DSG-versnellingsbak met zeven verzetten.

Tegelijk laat Volkswagen ook weten dat twee motoren kunnen gekoppeld worden aan de 4Motion-badge. De 1.6 TDI met 105 pk en de 2.0 TDI met 150 pk hebben daar recht op, al moet je ze dan wel met de manuele zesversnellingsbak aankopen.

Tot slot is er ook het driver assistance pack waar Volkswagen graag wat ruchtbaarheid aan geeft. De klant koopt een aantal opties in een pakket en bespaart zo wat euro's. Het gaat om volgende uitrusting:

 • ACC adaptive cruise control
  • “Front Assist” surroundings monitoring system met City Emergency Braking function
  • Bi-xenon koplampen met LED daytime running lights en bochtverlichting
  • “Dynamic Light Assist” dynamische koplampen
  • Light and sight pack
  • “Lane Assist” rijstrookwaarschuwing
  • Anti-diefstal systeem “Plus”
  • Verkeersbordendetectie Volkswagen heeft het hierbij over een pakketprijs van 1.690 euro, waarbij de klant 605 euro in Comfort-niveau en 415 euro in Highline-uitvoering bespaart.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yvesw 08:48
afbeelding van Yvesw

4Motion op een 105pk sterke Golf... VAGiaanse overkill?

Waxweazel 12:54
afbeelding van Waxweazel

Los van het feit of dit wel rendabel is voor de VW-productie ?
Hoeveel mensen zouden deze combinatie kopen ?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws