Ken ik je ergens van, Toyota ProAce?

Toyota ProAce

Toyota toont vandaag de ProAce in Europa. Dat is een bestelbusje dat je misschien wel ergens van kan kennen. Het is het eerste product uit de samenwerking met de PSA-groep en is een kloon van de Citroën Jumpy en Peugeot Expert.

Ik zat er dus niet zover naast met mijn photoshopje destijds, want Toyota zorgt voor wat nieuwe logo's en andere accenten, maar ook niet meer dan dat. De ProAce wordt beschikbaar in twee lengtes en twee hoogtes, met volumes die variëren tussen 5m³ en 7m³. Hij kan 1.200 kilogram last dragen en kan nog eens 2.000 kilogram trekken. Toyota plaatst er nog wat veiligheidsvoorzieningen op zoals ABS, VSC (Vehicle Stability Control) en Daytime Running Lights. Optioneel is er ook VSC+ dat meer grip en zekerheid biedt in winterse omstandigheden.

Toyota ProAce

onder de kap enkel diesels, van Franse origine. De 1.6 genereert 90 pk en 180 Nm en wordt gekoppeld aan een vijfversnellingsbak. De 2.0 met 128 of 163 pk en 320 of 340 Nm wordt telkens gekoppeld aan een manuele zesbak. De ProAce wordt begin 2013 gelanceerd, leveringen beginnen in het tweede kwartaal.

Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Mesoerrie 20:44
afbeelding van Mesoerrie

Hier word ik als ervaringsdeskundige nu niet echt vrolijk van.
Privé een HiAce van bijna 11 jaar oud, en voor het werk een Jumpy.
Kwaliteit/betrouwbaarheid staat imo toch niet op het niveau zoals dat van een Toyota zou moeten zijn, en zoals ik het ook gewent ben. Laat staan dat zo'n Jumpy/Expert/Scudo er treffelijk uit ziet, maar goed de huidige HiAce heeft ook een ronduit lompe smoel. En alle andere camionetten zijn door de jaren heen ook steeds lelijker geworden. Buiten de huidige Transit, das echt een schone camionette, maar de nieuwe versie... En ja de Transporter en de Vito, maar dat kost dan ook weer heel wat.

B4 21:44
afbeelding van B4

Hier zat iedereen echt op te wachten... Hoewel de HiAce ouder is en lelijker, zal die veel meer vertrouwen geven aan de klanten dan een kloon van een bestelwagen die zowel als Peugeot als Citroen op de markt is...

Sven 23:27
afbeelding van Sven

vergeet Fiat niet

ronny roosenboom 16:19
afbeelding van ronny roosenboom

ze hadden beter de toyota modellen ingevoerd die ze hier niet op de markt willen brengen , nog steeds degelijk en betrouwbaar, maar verstand bij somigen is ver te zoeken, er bestaat een hiace ze zijn in belgie maar niog niet goedgekeurd voor hier heb er in het buitenland mee gereden een droom om te rijden

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws