Cardoen biedt zeven jaar garantie op alle merken

Cardoen biedt zeven jaar garantie

Je hebt enkel budget voor een tweedehandswagen maar bent bang voor eventuele mankementen? Wie vanaf 16 februari een tweehandswagen bij Cardoen koopt, is zeker van zeven jaar garantie.

De wet voorziet een verplichte garantie van twee jaar op alle nieuwe wagens en één jaar op tweedehandswagens. Uit commerciële overwegingen werd die garantie voor nieuwe wagens door constructeurs al snel opgedreven naar vijf of zelfs zeven jaar. Cardoen doet als verkoper van tweedehandswagens even goed met zeven jaar garantie, dat is uniek in de markt.

De garantie geldt voor alle 25 verkochte merken bij Cardoen en heeft een kilometerbeperking van 150.000 kilometer. De extra garantie heeft wel een prijs: voor 395 euro verlengen ze de waarborg tot zeven jaar. De garantie is geldig op de volledige wagen inclusief alle onderdelen die niet verslijten, de prijs dekt ook de werkuren.

De garantie geldt vanaf de datum van de eerste inschrijving. Als u bijvoorbeeld een nieuwe wagen koopt die in 2013 voor het eerst werd ingeschreven, geldt de garantie tot 2020. Indien u een tweedehandswagen koopt die in 2011 werd ingeschreven dan geldt de garantie van zeven jaar dus tot 2018. Bovendien is de garantie overdraagbaar op de nieuwe eigenaar wanneer hij wordt verkocht.

Voor een extra dienstenpakket, namelijk een service+ overeenkomst - met onder meer onderhoud, vervangwagen en reisbijstand inbegrepen – betaalt u vanaf 34 euro per maand. Ook deze garantie werd opgetrokken naar 7 jaar, vanaf de eerste dag van de levering van de wagen.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 15 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (15)

Plaats een reactie
Alfred 16:13
afbeelding van Alfred

Bij mijn huidige wagen had ik 2 jaar garantie, +2 jaar extra (max 100.000 km) gratis door het autosalon toen. Moest dat niet gratis geweest zijn, had ik er met plezier wat voor bijbetaald, dat was destijds € 349 dacht ik. Prijs van Cardoen is dus iets meer, maar je krijgt er wel 3 jaar extra voor. (2 vs 5) Minste kost aan je wagen en je zit al over die € 395. Mooi aanbod vind ik.

Dequal 18:36
afbeelding van Dequal

Inderdaad heel mooie prijs voor wat je ervoor terug kan krijgen. Toch keer gaan kijken daar als ik m'n eerste autootje koop!

Wendy 23:04
afbeelding van Wendy

Fantastisch aanbod van Cardoen, zij begrijpen duidelijk zeer goed wat mensen belangrijk vinden bij zo'n grote aankoop.

cangeroe 07:58
afbeelding van cangeroe

Mooi inderdaad, maar bij Peugeot kan je bij aankoop van een tweedehandswagen die al 8 jaar oud is er nog tot 5 jaar waarborg bijkopen, dus 8 + 5 = 13 jaar, m.a.w. indien je een 2de-handswagen bij Peugeot koopt is niet de 1ste inschrijvingsdatum van belang maar wel de ouderdom van de wagen op het ogenblik dat je hem koopt.
Dus indien je een auto koopt die reeds meer dan 2 jaar geleden ingeschreven is, duurt de waarborg bij hen langer.

Ronaldo 09:17
afbeelding van Ronaldo

Mooi op papier, tot het moment daar is dat je ze effectief nodig hebt... Je houdt niet voor mogelijk wat er allemaal kan verzonnen worden om toch maar niet te moeten betalen.
De lijdensweg van een goede kennis wil ik jullie besparen.
Laat ik het er op houden dat de toen gekochte wagen bij Cardoen een zeer dure koop is gebleken.

davidg 09:00
afbeelding van davidg

Voila. Correct wat hier wordt aangehaald. Die 7 jaar is een kat in een zak. Wanneer er bv een mankement opduikt aan uw koppeling is het betalen. De service is O en nog is O.
Nooit meer CARDOEN!!!!!!

BizkiD 00:07
afbeelding van BizkiD

Moet wel genuanceerd worden dat slijtage gevoelige onderdelen niet onder de garantie vallen.
Dus het is afwachten hoe inventief ze met dat begrip zullen omgaan ;).

Nancy 14:43
afbeelding van Nancy

Wat betreft de service plus van Cardoen kan ik alleen maar zeggen dat ik zeer tevreden ben , welke stukken er aan de wagen ook kapot gaan, van ruitenwissers tot ophanging of motor , al de stukken en of werkuren vallen onder de service plus , het enige wat ik tot hiertoe zelf heb moeten betalen zijn nieuwe banden maar zo staat het ook vermeld. Prima service dus.....

Paul Van Heugten 23:19
afbeelding van Paul Van Heugten

Hoi,ik heb ook zo een onderhoudscontract bij Cardoen.
Mijn vraag aan u is;weet jij of updates voor het navigatiesysteem ook in dit onderhoudscontract zijn inbegrepen???Mij is bij aankoop vertelt dat alles in dit onderhoudscontact zit,behalve de banden!Weet jij hier meer over?graag een reactie via mail aub.Mvg

Adolf Van Oostende 00:52
afbeelding van Adolf Van Oostende

Of het echt interessant is hangt af van wat ze als slijtage-onderdelen verstaan :

-bij de meeste merken zijn dit meestal banden , remschijven + remblokken en soms ook de koppeling bij handgeschakelde versnellingsbakken

Maar soms is er daar ook discussie over : stel dat er iets mis is met de combinatie of montage van remschijven en remblokken waardoor deze op nog geen tienduizend km volledig versleten zijn doordat ze constant aanlopen , worden die vervangen onder garantie of is het voor rekening vd koper ?

Wat als wiellagers of koppeling na slechts enkele duizenden km reeds versleten zijn of stuk gaan ? Normaal gaan die tussen de 120 000 en 200 000km mee .

Gaan ze injectoren of turbo's ook als slijtage-onderdeel bestempelen ? Want sommige malafide (tweedehands-)garages of verkopers trachten elke garantie af te wimpelen door te zeggen dat alles wat draait of beweegt slijtage-onderdeel is en dus niet onder garantie valt .; tja als 't zo zit kun je beter bij de allergoedkoopste of bij particulier kopen want betalen voor onbestaande service als garantie is dan toch overbodig .

Hugo 11:05
afbeelding van Hugo

Elke verzekering kan men pas beoordelen wanneer zich problemen voordoen ....spijtig genoeg trekken de verzekerde telkens aan het kortste eind .
Ben nog maar van 1 verzekering gelukkig geweest dat ik ze had ....rechtsbijstand !!!!

nico 10:38
afbeelding van nico

Zoals altijd wordt die verlengde garantieperiode weer mooi commercieel voorgesteld......
Je betaald inderdaad rond de 395 euro bij ondertekening van contract. Wanneer je na de reguliere garantieperiode van 2 jaar bvb voor 2000 Euro kosten hebt, dan dien je eenmalig 500 euro franchise te betalen. Je moet dan ook telkens bij hun aangenomen garages op onderhoud gaan...... Dus weer een lekker commercieel truckje van de autowereld en iedereen trapt erin.....Verschiet bij Cardoen ook niet als je een "nieuwe auto" koopt in bvb 2015, dat die mogelijks al drie jaar in een toonzaal in het buitenland heeft gestaan en het fabricatiejaar 2012 is. Wanneer je die later wilt verkopen is die 3 jaar ouder. Altijd fabricatiesticker in motorcompartement controleren,daar staat de juiste datum van fabricatie van de auto.

Johan 23:39
afbeelding van Johan

Een klein trukje om te weten in welk jaar uw wagen gemaakt is: op de ramen van de wagen staat in 80% van de gevallen 2 cijfers(bv:15) in dit geval zal de wagen in 2015 van de band gerold zijn! Heel simpel en toch goed om weten!

claes frederik 10:46
afbeelding van claes frederik

de ambriage van mijn suzuki alti lijkt vier jaar na de aankoop nogal zwaar aan de voet te worden. Heeft iets met de pedaalkabel te maken en staat strikt genomen onder de garantie. De cardoen-dealer vertelt me dat dat rond de 500 euro of net geen 500 euro zal kosten wetende dat de franchise 500 euro kost. Dus niet de moeite en al zeker niet als ze me 490 euro gaan aanrekenen. eerste 2 jaar volledig garantie en de volgende 3 jaar moet ge al serieus stukken hebben om er voordeel uit te halen. Nog een leuk detail: mijn boekje reglementering rond de voorwaarden zit erbij...in het Pools.
Jammer, maar ik voel me op deze manier niet echt tevreden/geholpen als consument bij Cardoen.

Jelle Dr 13:10
afbeelding van Jelle Dr

Mooi, tja. Marketing maakt het altijd mooi. Maw: "Consument, buig wat verder voorover zodat we u nog iets dieper kunnen naaien." Dus het zal zich nog moeten bewijzen hoe mooi dit aanbod werkelijk was.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws