Ook wij willen de nieuwe Chevrolet SS

Holden Commodore SS V (2013)

Een dikke V8, 420 pk, tonnen fijnstof, achterwielaandrijving en een zestraps automaat: dat moet voor de Amerikaanse markt zijn. Wij kunnen er in Europa dus naar fluiten.

Gisterenavond laat stelde General Motors haar 2013 Holden Commodore SS V voor. Grootste teleurstelling voor de Amerikaanse autofan is de afwezigheid van een manuele versnellingsbak, een optie die destijds op de Pontiac G8 wel beschikbaar was. In de plaats daarvan krijg je altijd een automatische zestraps versnellingsbak. Wie de manuele toch wil, kan die enkel in Australië krijgen.

De cijfers stellen echter niet teleur. Een 6.2 liter LS3 V8 onder de kap met 420 pk en 560 Nm. Alle vermogen wordt rechtstreeks naar de achterwielen gepompt. De SS krijgt Brembo remklauwen en geniet een 50/50 gewichtsverdeling. De sprint naar 100 werkt hij af in vijf seconden, waardoor je hem gerust in de categorie supersedans mag plaatsen.

Het grijze ziet er wat saai uit, maar de 19 inchers, bumpers en dubbele uitlaatpijp verraden de peper onder de kap. Of we er ooit eentje op onze bodem gaan zien is twijfelachtig.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin300 15:16
afbeelding van Kevin300

inderdaad ne dikke vette bak!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws