Elektrisch rijden? Al aan de Toyota i-Road gedacht?

Toyota i-Road Concept

Natuurlijk niet, want al die tijd dacht je dat enkel Renault elektrische stadskarretjes kon maken. Toyota gaat daar nu wat aan veranderen met de i-Road, al gaat het nog om een concept car.

Toyota geeft hem alvast een radius van 50 km. Niet veel, dat klopt, maar het stelt hen in staat het wagentje aan een conventioneel stopcontact op te laden in 3 uur tijd. Hij is 2,35 meter lang en 85 centimeter breed. Daarmee biedt hij plek aan twee inzittenden, al lijkt de achterste persoon op een soort strijkplank te mogen plaatsnemen. Behalve de korte laadtijd stopt Toyota een audiosysteem, bluetooth en verwarming in de driewieler. De voorste wielen kunnen verticaal bewegen, waardoor de wagen extra scherp kan draaien. Om de balans te garanderen voorziet Toyota ook Active Lane Techniek toe.

Toyota i-Road Concept

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Anita Grootveld 20:53
afbeelding van Anita Grootveld

Is deze Toyota I-Road al te koop in België? Zo ja, waar? Prijs?
Dank u wel!

Anita Grootveld 07:44
afbeelding van Anita Grootveld

Jullie zijn ook vlug met reageren ... sinds 2013 nog steeds geen antwoord!

Yvesw 11:00
afbeelding van Yvesw

Anita, de I-Road was en is nog steeds een concept. In Japan en Frankrijk rijden er een handjevol rond als proefproject sinds vorig jaar, maar als particulier kan je er geen bestellen. Hopelijk heb je iet aan dit antwoord.

Granacher 15:58
afbeelding van Granacher

Ben zelf mindervalide, wil hem wel even uitproberen!!

Uw reactie