Ford bouwt opnieuw kleine busjes

2014 Ford Tourneo Courier

Een kleine Transit, een grote Fiesta of een omgebouwde B-Max, we weten niet goed als wat we deze Tourneo Courier moeten benaderen. Ford ziet het bakje alvast als een wagen voor vijf inzittenden.

Hij staat in ieder geval op hetzelfde platform als de B-Max en de Fiesta. Net als de B-Max wordt de Tourneo Courier voorzien van twee schuifdeuren, al ontbreekt hier geen B-stijl.

Onder de kap zit een 1.5 TDCi met 75 pk of een 1.6 benzine met 95 pk. Ook de awardwinnende 1.0 EcoBoost wordt gemonteerd in de versie met 100 pk. Binnenin vind je heel wat nieuwe technologieën; Ford SYNC, Emergency Assistance en AppLink zijn er maar enkele, wie nog wat meer centen oplegt kan ook een achteruitrijcamera en dergelijke meer aankopen.

Ford produceert de Tourneo Courier in Turkije, in 2014 staat hij pas bij de verdeler.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Dequal 23:19
afbeelding van Dequal

Begint nogal geforceerd over te komen van Ford dat ze in élk model die visgraatmond/Aston Martin-grille willen steken. Ziet er in het algemeen wel redelijk sportief en hip nog uit voor de jongere gezinnen.

BePa 09:08
afbeelding van BePa

Voor jonge gezinnen ? De koets, het babybedje, de relax, de eetstoel, het potje, wat speelgoed... neen dat kan er allemaal niet in. Eerder voor oude gezinnen waar de kinderen al het huis uit zijn, de pa en de ma niet meer recht komen uit een te lage zetel en ze wat ruimte willen om naar het containerpark te gaan.
Ik zie de meerwaarde niet goed tegenover de B-max.

Mathieu 12:33
afbeelding van Mathieu

+1

En de bediening van de knoppen in de vorm van de gsm (nagedaan volgens de oude Nokia's als ik me niet vergis) begint toch ook op de zenuwen te werken. Ze hebben dat in elke auto! Behalve in de Grand C-max dacht ik.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws