Ford Mustang met viercilinder komt naar Europa

Ford Mustang SVO

Ford maakt officieel bekend een opvolger van de Mustang SVO naar Europa te brengen. In 2015 zullen we als Europeanen een viercilinder Mustang kunnen kopen.

In Europa kan Ford rekenen op een trouwe basis fans van de Mustang. Jammer genoeg zijn de motoren onder de kap niet naar Europese normen inzake verbruik en uitstoot en wordt het houden ervan te duur. Ford wil daar iets aan doen en wil in 2015 een Mustang lanceren met een viercilinder.

Dat is alles behalve nieuw voor het merk. Tussen 1984 en 1986 produceerde Ford immers een Mustang SVO (zie foto) met een 2.3 turbocharged viercilinder, die werd zelfs gekoppeld aan een manuele versnellingsbak. De verhouding zou in 2015 erg gelijk blijven.

Als basis zal een 2.0 liter ecoboost viercilinder dienen die wordt vergroot tot 2.3 liter longinhoud. Het vermogen zou van 252 naar ongeveer 300 pk stijgen. Ford deelt mee dan de 5.0 liter V8 ook beschikbaar zal zijn.

Ford hoopt daarmee de Mustang-fans in Europa te kunnen paaien. In de nabije toekomst zullen ze meer details vrijgeven.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Sven 14:18
afbeelding van Sven

die 3rd gen was dan ook een grote Mustang-miskleun in de reeks. Nuja, tijden veranderen

Rob 20:15
afbeelding van Rob

Op zich geen slechte cijfers voor een viercilinder, maar in een Mustang wil je toch een gewoon stampende V8? Geen opgefokt viercilindertje met de naam "ecoboost". Een V6 zou er nog net door kunnen bij mij, maar een 4-pitter? NEEN! Dan maar geen Mustang ;-)

Wim 12:03
afbeelding van Wim

2nd that

de puydt marc 13:51
afbeelding van de puydt marc

Ik heb een mustang van 2011 V6 met Borla exhaust , super wagen , ik twijfel ook voor de 4 cilinder, best de v8 of ook de v6 die ik nu heeft .
Met special BBK filter en Borla exhaust ( kijk naar you tube ) Borla ostende , laat mij iets weten
Prettige dag nog ( have a nice day )

Uw reactie