Volkswagen investeert 33 miljard euro in Europa binnen de drie jaar

Volkswagen crosscaddy

Volkswagen maakte in een conferentie gisteren bekend tien nieuwe fabrieken te zullen bouwen binnen dit en enkele jaren. Er zal ook fors geïnvesteerd worden in Europa, binnen dit en drie jaar niet minder dan 33 miljard euro.

Wie vooruit wil, moet investeren. Dat beseffen ze bij Volkswagen maar al te goed. Volkswagen CEO Martin Winterkorn maakte gisteren bekend tien fabrieken te willen bouwen. Zeven daarvan zullen gebouwd worden in China, waar Volkswagen momenteel al twaalf fabrieken heeft. Daarmee is Volkswagen absoluut topspeler in China.

Er zullen ook nieuwe fabrieken gebouwd worden op Amerikaans grondgebied. Sales directeur Christian Klinger zegt dat er binnen afzienbare tijd vijf nieuwe Volkswagenmodellen komen die uitsluitend voor de Amerikaanse markt zijn. Om die productie, waaronder het CrossBlue concept, aan te kunnen is er extra productiecapaciteit nodig. Of het gaat om het uitbreiden van bestaande fabrieken dan wel het bouwen van nieuwe fabrieken, is niet helemaal duidelijk.

Volkswagen zal ook 33 miljard euro investeren in Europa binnen dit en drie jaar. Waar dat geld juist naar toe gaat wordt niet vermeld. We vermoeden dat er veel naar R&D zal gaan.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws