Dodge Challenger heeft last van brandgevaar

Dodge Challenger

Toevallig een nieuwe Dodge Challenger V6 geïmporteerd gebouwd tussen december en januari? Dan kan je hem, volgens moederbedrijf Chrysler, best aan de kant laten staan. De bijna 4.500 wagens die toen geproduceerd zijn kunnen namelijk spontaan in brand vliegen.

De constructeur gaat zelfs nog verder en roept op om de Challenger niet te parkeren in - of dichtbij - gebouwen. Wegens een fout in de elektronica kan er een kortsluiting ontstaan dat tot een vuurtje kan leiden.

Op dit moment zijn er al zo'n zeven brandjes gerapporteerd door eigenaars (zonder slachtoffers). Eigenaars van V6 challengers gebouwd tussen november 2012 en januari 2013 worden opgeroepen om dringend contact op te nemen met de dealer om informatie te vragen. Dodge zelf is momenteel ook eigenaars aan het opzoeken.

De wagens worden - logisch - gratis gerepareerd en eigenaars krijgen tot de reparatie een leenwagen. Niet enkel Italianen hebben blijkbaar last van hitte.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Rob 19:26
afbeelding van Rob

God straft direct: een V6 in een musclecar? BURNNNN!!!
;-)

Yvesw 20:32
afbeelding van Yvesw

Amen Rob, amen... :-)

Ik was vooral bang omdat Maserati ook een V6 Pentastar gebruikt in de nieuwe Quattroporte. Maar na onderzoek blijkt het een andere variant te zijn... Gelukkig, want brandende Italianen zien we al genoeg :-p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws