Rolls-Royce Ghost Extended Wheelbase Art Deco Edition

Rolls-Royce Art Deco

Rolls-Royce stelde een speciale editie van de Ghost voor in Hong Kong. De Ghost Extended Wheelbase Art Deco Editon (take that Kia) zal in een beperkte oplage van 35 wagens worden gebouwd. Opvallendste kenmerk? Een lichtgevende Spirit of Ecstasy op de motorkap. De Engelsen zijn eindelijk gezwicht voor de Chinese rijkdom/ wansmaak.

Iedereen weet natuurlijk dat Art Deco en China onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Rolls-Royce probeert de link te versterken met hun Art Deco model.

De veredelde Ghost krijgt een exclusief powder blue lakkleurtje met een contrasterend lijntje op de zijkant. De Spirit of Ecstasy - het embleem van Rolls-Royce op de motorkap - wordt trouwens verlicht van binnenuit. Kitsch? Nee, Art Deco.

Rolls-Royce Art Deco

Het zwart/wit interieur krijgt blauwe contrasterende stiksels in de stoelen. De hoofdsteunen krijgen een Art Deco motiefje erin gestikt en de inlegstukken krijgen ook een speciaal motiefje.

Samuel Sun, hoge man bij Rolls-Royce Hong Kong, zegt dat zijn cliënten in Hong Kong - en ik quote - "connaisseurs" zijn die Limited Edition wagens kunnen appreciëren.

Rolls-Royce Art Deco

Is Rolls-Royce op het slechte pad geraakt met wagens te bouwen die er best wel ordinair uitzien (ref. lichtgevend logo op de motorkap)? Mijn inziens moeten RR's sowieso limited editon zijn wegens: onbetaalbaar. Of moeten we aanvaarden dat wij in het Westen niets meer te zeggen hebben?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws