Toyota plant 18 nieuwe hybride modellen tegen 2015

Toyota Hybride

Toyota en hybride staan onlosmakelijke met elkaar verbonden sinds de Prius in 1997 het levenslicht zag. Veel is echter niet genoeg. Want Toyota Motor Corporation (huisvader van Toyota en Lexus) plant nog zo'n 18 nieuwe modellen bovenop de 20 die er nu al te koop zijn.

Toyota Motor Corporation (TMC) bracht ons vandaag het heugelijke nieuws dat er gezamenlijk sinds 1997 - de lanceringsdatum van de Prius - zo'n 5 miljoen hybride modellen zijn verkocht door Toyota en Lexus. In België werden er sinds 2000 gezamenlijk zo'n 23.000 hybride wagens verkocht door Toyota en Lexus. Dit jaar gingen er al zo'n 1.400 over de toonbank.

38 modellen in 2015

Momenteel heeft TMC zo'n 20 hybride modellen. Denk hierbij aan de Prius, Auris HSD en Yaris HSD bij de Toyota dealer en aan de CT 200h en Is300h bij de Lexus dealer. TMC wil echter nog 18 nieuwe hybride modellen lanceren tegen 2015 waarvan één met Fuel Cell technologie. Denk hierbij vooral aan hybride modellen van reguliere modellen. Zoals de HSD versie van de Yaris en Auris.

Hybride in de lift

Het is een algemene trend die we niet meer kunnen negeren in het huidige landschap. De hybride doet het goed. TMC bevestigt dit nogmaals met harde cijfers. In Europa is de verkoop van hybride modellen - van Toyota en Lexus - in het eerste kwartaal van 2013 gestegen met zomaar eventjes 82%.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mieke Vermeersch 13:55
afbeelding van Mieke Vermeersch

Ik ben zeer tevreden over mijn Toyota Auris hybride met automatische versnellingsbak die ik verleden jaar heb gekocht bij Toyota Lievens, ik zou geen andere auto meer willen, hij rijdt zo zacht en zuinig.

Uw reactie