Chevrolet Aveo RS komt naar Europa

Chevrolet Aveo RS komt naar Europa

Aarzelend begeeft Chevrolet zich in het segment van de hot hatches met de Aveo RS. Hij kan nog niet helemaal mee met de grote tenoren maar de nieuwe turbomotor geeft hem toch wat extra pit.

De Aveo RS moet een jong pubiek aanspreken. Hij werd geïntroduceerd op de Amerikaanse markt en dat vonden de Europeanen wat jammer. De Aveo is met 55.000 exemplaren het bestverkopende model in Europa voor Chevrolet. Vanwege de interesse voor dit model in Europa zal Chevrolet de RS-versie nu ook naar hier brengen. Op een aantal Europese markten - waaronder België - wordt de Chevrolet Aveo RS voortaan aangeboden. Hij krijgt de 140 pk sterke 1.4 Turbomotor (200 Nm) onder de kap, bekend van Opel en ook uit de Cruze.

Chevrolet Aveo RS komt naar Europa

RS staat bij Chevrolet voor Rally Sport. De ingenieurs geven hem aangepaste overbrengingen op de versnellingsbak, een verlaagd onderstel en sportieve schokdempers. Ook krijgt hij een aangepast front en andere mistlampen, nieuwe sideskirts en accentueert men de remklauwen. Binnenin zijn er kuipzetels met suède inzetstukken, lederen stuurwiel en pookknop, de onoverkomelijke alu sportpedalen en hier en daar een RS-logo.

Chevrolet Aveo RS komt naar Europa
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yvesw 12:42
afbeelding van Yvesw

Hier ben ik benieuwd naar. In andere modellen kan de 1.4 Turbo niet echt overtuigen. Hij is niet traag, maar alles behalve spannend.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws