Jaguar Project 7: F-type op anabolen

Jaguar Project 7

Een one-off, één zitter gebaseerd op de F-Type die linkt naar de racehistorie van het merk. Kan het nog beter worden?

Jaguar voelde blijkbaar de nood om iets kleins mee te nemen naar het jaarlijkse Goodwood Festival of Speed feestje in eigen land. Al kan dat kleins wel eens het knapste worden dat er te vinden zal zijn op Goodwood.

De Jaguar Project 7 is een designstudie op de F-type met accenten die linken naar de D-type. Denk maar aan de "stroomlijnkap" achter de bestuurder en het zitje voor maar één persoon. Verder krijgt de Project 7 een hoop carbon, een hertekende voor- en achterbumper, een verlaagde voorruit en een spoiler op de koffer. Binnenin vinden we één enkele zetel uit composietmateriaal met raceharnas, een helmhouder en een unieke bekleding.

Jaguar Project 7

Motorisch krijgt de Project 7 een 550 pk sterke V8 en automatische achtbak die we ook in de F-type vinden. De 7 in de naam hint naar de zeven overwinningen die Jaguar behaalde in Le Mans tussen 1951 en 1990.

Genoeg gepraat, tijd om te kwijlen bij een filmpje:

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 18:24
afbeelding van Wim

mooi, maar had beter gekund

Dequal 22:52
afbeelding van Dequal

Inderdaad wel cool en leuk die referentie naar vroeger maar 't is beetje overkill met die spoiler vind ik. Kon allemaal wat strakker nog, zoals het vroeger ook was.

Uw reactie