Niet voor ons: Toyota Yaris GRMN Turbo

Toyota-Yaris-GRMN-Turbo

Toyota lanceert in eigen land leuk speelgoed. De Vitz - want zo heet de Yaris in Japan - GRMN Turbo krijgt 152 pk, een aangepaste ophanging en een sportiever uiterlijk. Met een productie van 200 exemplaren is de kans echter klein dat je er hier ooit een tegenkomt.

De driedeurs Yaris wordt door Gazoo Racing herzien en krijgt onder de kap een opgepompte 1.5 turbo met 152 pk en 206 Nm. Via een vijfbak wordt de kracht op de voorwielen gelanceerd. De sportophanging, betere remmen en grotere uitlaat zorgen er voor dat de rit een stuk "sportiever" moet verlopen.

Uiterlijk laten ze de Yaris ook niet ongemoeid. Vooraan krijgt hij een bumper die zo van de hybride lijkt te komen - staat veel agressiever - en krijgen de voorlichten een LED-streepje. Opzij zien we een subtiele zijschort en heerlijke 17 inch BBS velgen. Achteraan maakt een gigantische diffuser en spoiler het plaatje af.

Toyota-Yaris-GRMN-Turbo

Binnenin krijg je sportstoelen van GRMN om je in te zetten en een aangepaste instrumentencluster. Toyota gaat er 200 exemplaren van de Vitz GRMN Turbo produceren. Met een prijs van zo'n 20.000 euro had het leuk speelgoed geweest voor onze Belgische wegen. Wij moeten het echter doen met de 100 pk sterke 1.33 VVT-i, saaie diesels of de hybride natuurlijk...

Toyota-Yaris-GRMN-Turbo
Toyota-Yaris-GRMN-Turbo
Toyota-Yaris-GRMN-Turbo

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
S2000-R 09:33
afbeelding van S2000-R

Prachtige wagen van Toyota, helaas weer niet voor ons...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws