Officieel: Cadillac Escalade (2014)

Officieel: Cadillac Escalade 2014

Net voor zijn officiële voorstelling lekte de promovideo van deze nieuwe Cadillac Escalade uit, net lang genoeg voor het nemen van enkele screenshots, maar wij geven liever de officiële beelden mee. Bij deze.

Een Amerikaanse topper, dat is de Cadillac Escalade. Even groots als de lancering van een nieuwe BMW 3-reeks of Volkswagen Golf. Of toch bij wijze van spreken. De Escalade is op en top Amerikaans. Een gigantisch blok is het vooronder, een indrukwekkend koetswerk en ruim plaats voor zeven omvangrijke Amerikanen.

Erg bekend is het model niet in onze contreien, de grote wijzigingen zullen dus niet meteen opvallen voor Jan Modaal. Wat wel opvalt zijn de introductie van de LED-verlichting en de prominentere grille vooraan. De chrome accenten zorgen voor verfijning, de verticale achterlichten maken hem wat slanker en de kleine spoiler op de koffer maken hem in onze ogen wat (te) vierkant.

Officieel: Cadillac Escalade 2014

Binnenin werd er vooral gewerkt aan het opwaarderen van de look en feel. GM noemt het zelfs "one of the industry's most authentic and luxurious cabins". Het blijft allemaal enorm ruim en handig. Comfort blijft primeren.

Officieel: Cadillac Escalade 2014

Onder de kap geen viercilinders en al zeker geen sprake van een CO2 uitstoot. Er ligt immers een bruute 6.2 liter EcoTec V8 blok in met 420 pk en 610 Nm. Dat blok is gekoppeld aan een zestraps automatische versnellingsbak en beschikt over twee- of vierwielaandrijving. Wat hij juist verbruikt en hoeveel hij zal kosten wordt pas begin volgend jaar bekend gemaakt.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 3 reacties

Tags

suv

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 18:15
afbeelding van Wim

niet mijn smaak, maar wederom op en top Amerikaans, in zij-aanzicht lijkt hij wel en pick-up

Davidoff 07:36
afbeelding van Davidoff

Groots en nog wat groter. Dit is enkel de basisversie, in USA krijgt deze nog een verlengde versie (ESV) en pick up versie (EXT), net zoals zijn tweelingsbroertjes, Chevrolet Tahoe (korte versie) en Chevrolet Suburban (LWB). Gewoonweg fiscaal niet haalbaar om hier in Belgie met zoiets rond te rijden.

Alfred 10:36
afbeelding van Alfred

Ik zie niet direct een nut in zo'n grote bak, maar ik vind het wel cool. Prijs valt precies ook nog mee voor zo'n geweld (al weet ik niets over de kwaliteit), maar voor +- $ 85.000 heb je blijkbaar een full option. (Excl. nog wat kosten die onbekend zijn voor mij)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws