Officieel: De BMW 4 Serie Cabrio

bmw 4 serie reeks cabrio

BMW trekt het doek van de nieuwe 4 serie, voordien gekend als 3-reeks cabrio. Een opvolger die zich moet onderscheiden van zijn voorganger, aldus BMW.

Heel verrassend zijn de looks uiteraard niet. BMW lanceerde eerder al de nieuwe BMW 4-reeks coupé, deze cabrio is een logisch vervolg. Naar goede gewoonte kiest BMW opnieuw voor een hardtop dat driedelig kan worden opgevouwen tot maximaal 18 km/u. Dankzij een slimme technische truc zou er desgewenst meer ruimte beschikbaar blijven in de koffer. Nu is dat 220 liter met het dak open, 370 liter met het dak dicht.

bmw 4 serie reeks cabrio

Vergeleken met de 3-reeks cabrio is deze 4-serie gegroeid in alle richtingen, maar werd de overhang verkleint om zo de sportieve looks in ere te houden. De lagere en sportieve zetels moeten voor meer hoofd- en beenruimte zorgen voor de passagiers achteraan, vergeleken met het uittredende model.

bmw 4 serie reeks cabrio

Wie een 4-serie cabrio koopt krijgt daar standaard elektrisch te verstellen stoelen bij. Nieuw is dat je nu ook nekverwarming kan krijgen in de cabrio, een optie die voordien niet voorzien was. Wanneer het dak open is, wordt de temperatuur automatisch aangepast aan de buitentemperatuur en de snelheid van de wagen.

bmw 4 serie reeks cabrio

De 4-serie cabrio is opnieuw beschikbaar in drie uitvoeringen: Sport Line, Modern Line en Luxury Line.

bmw 4 serie reeks cabrio

Onder de kap zullen er drie motoren schuilen bij de lancering. Twee benzinemotoren (435i en 428i) en een dieselmotor (420d). Alle motoren voldoen uiteraard aan de Euro6-norm. Standaard worden de blokken gekoppeld aan een manuele zestraps versnellingsbak, optioneel kan gekozen worden voor de automaat met acht verzetten. Beide worden geleverd met standaard Auto Start Stop functie.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws