Ook Volvo wil elektrisch opladen

volvo elektrisch

Er wordt volop gewerkt aan oplossingen om het elektrisch rijden makkelijker te maken, draadloos opladen is daar een van.

Meer pijnpunten dan voordelen, zo kan je het elektrisch rijden op zich nog beschrijven - al zie het glas dan half leeg ipv half vol. Enkele constructeurs willen daar verandering in brengen. Vanuit de door Vlaanderen gefinancierde organisatie "Flanders Drive", het Vlaams kenniscentrum voor de automobielindustrie, werd het initiatief gestart om draadloos opladen mogelijk te maken. Het project bestaat al een tijdje, maar nu zet ook Volvo haar schouders onder het project - eerder deden Van Hool en Bombardier Transportation dat al.

Geen kabel meer, geen stroomproblemen meer of een foute adapter. Ook Volvo wil inductief opladen. Zo'n inductiespoel genereert een elektromagnetisch veld dat door een tweede inductiespoel in de wagen wordt opgepikt en omgezet in elektrische energie die de batterij oplaadt.

volvo elektrisch

Dat het werkt is zeker. De Volvo C30 Electric kan zo in 2,5 uur worden opgeladen. Enkel de praktische uitwerking van het hele project lijkt ons nog een moeilijke klus.

Volvo Cars is ook een strategische samenwerking aangegaan met Siemens om de elektrische aandrijftechnologie, de vermogenselektronica en de oplaadtechnologie verder te ontwikkelen en om deze systemen te integreren in elektrische wagens.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws