Jaguar F-type Coupé is er vanaf 68.800 euro

Jaguar F-type Coupé is er vanaf 68.800 euro

Gisteren gelekt, vandaag officieel. Jammer voor Jaguar maar wij hebben een groter probleem. Over deze Jaguar F-Type coupé kan je haast geen algemene objectieve tekst schrijven - daar is hij te knap voor.

De cabrio van de Jaguar F-type was al een knapperd, maar deze Coupé brengt het allemaal nog een niveau hoger, iets wat we haast onmogelijk achtten enkele maanden geleden. De F-coupé bouwt verder op de kennis die het merk heeft in het gebruik van aluminium. Voor de techies onder ons, dat zorgt voor een torsiestijfheid van 33.000 Nm/graad. Daarmee is deze Jaguar F-Type coupé meteen de stijfste die de Britse constructeur ooit bouwde.

Zot - Zotter - Zotst

Onder de kap schuilt de 3.0 liter V6 compressiemotor met 340 en 380 pk. De sprint naar honderd doet hij in respectievelijk 4.9 en 5.3 seconden. De topsnelheden liggen op 275 km/u en 260 km/u. De strafste variant is de F-Type R met de gekende 5.0 liter V8 met 550 pk en 680 Nm. Die sprint in 4.2 seconden naar de honderd en knalt maximaal 300 km/u. Die Type R is ook voorzien van het actieve elektronische differentieel van Jaguar van de tweede generatie dat parallel met het nieuwe Torque Vectoring by Braking de wendbaarheid verder verbetert en de prestaties op de limiet echt bruikbaar maakt. Alle motoren zijn gekoppeld aan een "Quickshift" achttraps automaat.

Jaguar F-type Coupé

haalbare droom?

Om het gevaar tijdig tot stilstand te brengen kan je optioneel kiezen voor carbon keramische remmen van 398/380mm voor-/achteraan op de R en S. Wie een trip plant met de F-type coupé, zoals wij dat met de cabrio deden, heeft de beschikking over maximaal 407 liter in de koffer.

Jaguar F-type Coupé

De Jaguar F-type coupé is in België beschikbaar vanaf 68.800 euro waardoor het voor velen een bereikbare droomwagen wordt. Dit of een Alfa Romeo 4C? Wij weten onze keuze wel te maken...

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 12 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (12)

Plaats een reactie
Stealth 22:31
afbeelding van Stealth

Zelden zo iets moois gezien... en gehoord ;-)

Uw reactie