Mini John Cooper Works Concept klaar voor volgend jaar

Mini-John-Cooper-Works-Concept-2014

Wanneer er een nieuwe Mini wordt gelanceerd kan je er prat op gaan dat er een hele hoop fijne modelletjes gaan verschijnen. De John Cooper Works Concept toont een eerste blik op de - u raadt het al - John Cooper Works variant.

Dat de nieuwste Mini in Cooper S trim geen schoonheidsprijzen gaat wegkapen, daar durven we geld op zetten. Gelukkig kunnen ze hem wel nog sneller maken. Zoals steeds is de Mini John Cooper Works versie (JCW in de volksmond voor mensen die anders adem te kort komen) het meest gepeperde bakje dat je bij Mini kan kopen. Natuurlijk vergeten we hierbij de GP-versies die veelal te duur en in beperkte oplage worden geleverd.

Mini-John-Cooper-Works-Concept-2014

Luchtgaten overal

De conceptversie van de JCW - die eigenlijk al productieklaar is - krijgt vooraan een nog grotere lip onder de bumper en ook de mistlichten maken plaats voor meer lucht. Dit om de 2 liter benzinemotor wat beter te laten afkoelen. Op de zijkant zien we luchtgaten achter de wielen omdat, tja, omdat het kan. De achterkant is gelukkig wel het prijsbeestje van de JCW Concept. Twee carbon knijters van uitlaten in een diffuser en wederom een hoop luchtgaten. Want zoals iedereen weet zijn luchtgaten de nieuwe stickers in tuningsland.

Mini-John-Cooper-Works-Concept-2014

212 pk?

Wel is het zonde dat de JCW Concept dezelfde lelijke spoiler krijgt als de Cooper S variant. Verder krijgt hij een setje 18" velgen en staat hij wat dichter bij moeder aarde. Wat voor kracht de wagen op de grond gaat zetten is niet geweten. De nieuwe Cooper S krijgt 192 pk dus wij gokken op, een gezonde 20 pk's extra, 212 pk.

De JCW Concept krijgt zijn première in Detroit, waarna hij - misschien - naar Brussel komt.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws