Skoda bevestigt SUV voor 2016

In een interview met het Britse AutoCar bevestigt Winfried Vahland, big boss bij Skoda, de komst van een full-size SUV. Die zou op de markt moeten komen in 2016.

Héél moeilijk lijkt het ons alvast niet om een SUV te ontwikkelen voor Skoda. Ze kunnen gebruik maken van Volkswagens MQB-platform en in 2015 zou er al een opvolger van de Tiguan op dat platform gebouwd worden. De basis is er dus al, aan Skoda om de details verder uit te werken. De Skoda SUV - voorlopig nog zonder naam - gaat 4,6 meter lang worden en zou een vijf- en zevenzitsconfiguratie krijgen, gecombineerd met voorwiel- of vierwielaandrijving.

ook met hybride

De vormgeving wordt scherper en aparter dan het huidige gamma, net omdat het om zulk een grote SUV gaat. Ook bij de Yeti werd een wat aparte vormgeving gehanteerd. Onder de kap verwachten we de bekende diesel- en benzinemotoren, al zou zelfs Skoda denken aan een hybride variant.

Bovenstaande afbeelding is een render van Theophilus Chin en stelt niet het uiteindelijke model voor.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin 12:51
afbeelding van Kevin

Waarschijnlijk zal hij er zo goed als hetzelfde uitzien als de nieuwe seat die ook met een SUV komt in 2016. Denk ik dan toch. En kan je weer jou smaak kiezen e: anoniem maar een goede wagen berust op comfort ben je goed af bij Skoda, en eerder wat sportiever en bruter bij de Seat. We zien wel, 2016 is nog best lang...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws