Google start Open Automotive Alliance om Android in de wagen te krijgen

open automotive alliance android audi gm honda hyundai

Met de Open Automotive Alliance wilt Google het succes van de Open Handset Alliance evenaren. Deze alliantie heeft van Android een marktleider gemaakt in de mobiele wereld en het bedrijf uit Mountain View, Californië wil dat ook proberen met Android in de auto.

Met de alliantie combineert Google alvast grote namen in de auto & technologie industriën. Zo zien we onder andere Audi, General Motors, Honda, Hyundai en chipsetmaker Nvidia als stichtende leden van de Open Automotive Alliance. Ze omschrijven zichzelf als een groep van bedrijven die het beste van Android ook naar de auto wil brengen.

Eerder al berichtten we dat Google met Audi ging samenwerken om Android in de modellen van het merk uit Ingolstadt te brengen. Volgens Google moeten we tegen eind dit jaar de eerste auto's zien met Android, maar ze zeggen niet welke constructeur eerst gaat zijn.

In juni maakte Apple hun plannen ook bekend om iOS in de wagen te krijgen. ZIj hebben Jaguar, Mercedes-Benz, Ferrari, Chevrolet, Nissan/Infiniti, Kia, Volvo maar ook Honda en Hyundai kunnen overtuigen. Honda en Hyundai spelen dus in beide kampen. Of alleen Audi met Google in zee gaat gaan of ook de rest van de Volkswagen Group volgt is nog niet bekend. Grote afwezige is Ford die vast blijft klampen aan hun Sync systeem dat gebruikt maakt van Microsoft technologieën. De auto, het volgende strijdtoneel voor de technologiegiganten?

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:01
afbeelding van Techno Patat

Het zou handiger zijn als ze een universeel systeem ontwikkelen voor android, MS en iOs. Zoals ze nu eindelijk een universele lader hebben ontwikkeld!

Dat er onderling verschil is kan ik goed begrijpen, maar dat ze het ene merk dan meer mogelijkheden geven dan andere. Zolang alle merken maar makkelijk bleutooth sync, muziek kunnen afspelen,... De voornaamste dingen dus! Dat ze dan specifiekere dingen toespitsen op merk/OS is mij om het even. Dat gaat m'n auto/gsm keuze niet beinvloeden...

Nathan 15:18
afbeelding van Nathan

Ha, universele lader. Grappig. En zolang ze aan standaarden (Miracast, A2DP,..) voldoen maakt het mij eigenlijk niet veel uit welk systeem erinzit. Bekijk ook gerust even dit artikel waarin ik even de verschillende benaderingen van Apple en Google uitleg.

Techno Patat 15:38
afbeelding van Techno Patat

Hij komt er toch vanaf september volgend jaar? Stond dat in december niet in de krant?

Ik had het al gelezen. Net daarom dat ik vrees dat ik met m'n androïd in een MB niets anders zal kunnen dan bellen. Net daarom, ontwikkel een universeel systeem. Of je auto nu draait op android of op de fabrikant's eigen OS maakt geen zak uit. Zolang je iPhone maar het een en ander kan in een audi, of een Galaxy S4 veel kan in een Mercedes.

Dat je iPhone dan als extratje z'n volledig screen kan mirroren in die Mercedes en zo bedient kan worden is dan een leuke gimmick voor de meewerkende merken (want geef toe, veel meer dan een gimmick zal dit toch niet worden?)

Nathan 16:20
afbeelding van Nathan

Het potentieel zit er wel zeker in, vind ik. Ik spreek even vanuit het Google ecosysteem: op je computer Google je even achter de openingsuren van Comme Chez Soi want je hebt honger; je stapt in je wagen en het navigatiesysteem vraagt zelf "u hebt hier juist naar gezocht, wilt u hier naartoe navigeren?" wat je toch al enkele seconden bespaart om het zelf in te voeren.

Of je ontvangt bijvoorbeeld de bevestiging van je vliegtuigticket in een e-mail maar het heeft hard gesneeuwd de dag dat je wil vertrekken. Google Now weet dit en geeft (bijvoorbeeld 1,5 u vroeger dan normaal) een melding 'vertrek nu om optijd te komen voor vlucht SN5647' waarna je auto automatisch aanspringt om de ruiten al te ontdooien.

En dan zwijg ik nog maar van de integratie met Google Play Music, Google Play Movies voor de achterbank, ...

Techno Patat 17:16
afbeelding van Techno Patat

Google now werkt nu al prima op m'n gsm! Deze winter heeft hij zo m'n wekker vervroegd door de sneeuwval! Wat wel kut was omdat ik m'n wakker al vroeger gezet had :P! Maar het idee was toch leuk om te weten dat m'n gsm mij rugdekking geeft :D! Als dat in m'n auto ook kan: des te beter!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws