Qoros heeft nu ook 3 Hatch klaar

Qoros heeft nu ook 3 Hatch klaar

Het Chinese Qoros heeft met deze nieuwe 3 Hatch een tweede volwaardige model klaar, het officieel debuut is gepland voor het autosalon van Genève.

De chinezen hebben hun tweede productiemodel klaar, een vervolg op een uiterst geslaagde 3 sedan. Een 3 sedan die zich enorm bewezen heeft in de Europese markt dankzij zijn titel als veiligste wagen in Europa. Wees er dus maar zeker van dat er heel wat constructeurs met geknepen billen kijken naar de komst van het hele Qoros-gamma.

3 hatch

Deze 3 hatch moet praktischer zijn en vooral een iets dynamischer en sportief imago krijgen. In tegenstelling tot Europese constructeurs, die vaak enkel de achterzijde wijzigen en alles voor de B-stijl identiek aan de sedan laten, heeft Qoros wel enkele kleine details aangepast aan de voorzijde die het verschil tussen de hatch en sedan moeten duidelijk maken. Zo zijn er een nieuwe grille, voorbumper en mistlampen.

"De nieuwe Qoros 3 Hatch zal de moderne, grootstedelijke, ‘altijd-verbonden’ klant aanspreken. Het is bovendien een klant die een beetje extra veelzijdigheid nodig heeft die hoort bij een hatchback-carrosserie", zegt vicepresident van Qoros, Volker Steinwascher. "Het biedt mensen met een actieve outdoor levensstijl of jonge gezinnen extra functionaliteit en een hipper design, dankzij het sportievere ontwerp."

Qoros heeft nu ook 3 Hatch klaar

Ruim verbonden

Onder de kap van de 4438mm lange hatch schuilt een 1.6 liter atmosferische- en turbomotoren gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of automatische transmissie met dubbele koppeling.

Qoros voorzag 3G connectiviteit en een 8 inch touchscreen binnenin, zegt voldoende beenruimte te hebben voorzien en biedt naar eigen zeggen een rijke uitrusting aan. De constructeur zegt alle software en hardware zelf te hebben ontwikkeld, in samenwerking met specialisten. Zo is er hun QorosCloud. Die technologie werpt een nieuw licht op de manier waarop automobilisten communiceren met hun voertuigen en de naadloze integratie van andere digitale apparaten via een speciale website en smartphone-apps.

De productie van de 3 hatch zal in hetzelfde fabriek in Changshu (China) gebeuren als die van de 3 sedan.

Het autosalon van Genève start op 4 maart, wij zijn uiteraard opnieuw aanwezig.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie