Nissan ontwikkelt driecilinder met 400 pk voor Le Mans

Nissan geeft meer gegevens vrij over de benzinemotor die hun wedstrijdwagen voor de 24u van Le Mans zal aandrijven. Ze passen hier ook wat downsizing toe, al kan dat best want een elektromotor verleent bijstand.

Nissan heeft de ZEOD RC die zal deelnemen aan Le Mans voorgesteld met een hybride aandrijving. De benzinemotor die daar deel van zal uitmaken is een driecilinder, met maar liefst 400 pk. Het gaat om een 1.5 liter grote DIG-T. Met een hoogte van 500 mm, lengte van 400 mm en breedte van 200 mm weegt het ding slechts 40 kilogram. Extra specificaties worden nog even geheim gehouden.

Nissan gaat dus niet zuiver elektrisch rondrijden op Le Mans. Al is het wel de bedoeling dat de eerste ronde volledig elektrisch gereden zal worden. Nadien wordt dan overgeschakeld op de driecilinderbenzinemotor. Wij zijn alvast benieuwd hoe lang die het vol zal houden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
yoran 16:11
afbeelding van yoran

lepel die maar in m'n Juke!

Adolf Van Oostende 22:59
afbeelding van Adolf Van Oostende

Als ze er zo 2 vdie blokken samenbouwen tot 1 drieliter V6 van 70 a 75kg (je hebt maar 1 alternator + startmotor + waterpomp + oliepomp + oliepan nodig , dus het kan met minder dan 2x 40kg ) en in de toekomstige GT-R steken is dat al belangrijke gewichtsbesparing => betere prestaties en lager verbruik + minder uitstoot

Techno Patat 08:41
afbeelding van Techno Patat

Dat zal wat lastig worden denkek! Raceblokken staan nu niet echt bekend om hun normal drivabilaty... Kijk naar de Carrera GT, een blok dat ontwikkeld is voor races, aangepast naar straatgebruik en nog 1 van de lastigste auto's om mee te rijden, net door die motor/racebak... Maar de technologie die daarin zit moet zeker tot op een zekere hoogte overzetbaar zijn naar volgende straatmodellen :-)!

Ot: ik hoop van ganser harte dat ze de hele race geen motorproblemen krijgen. Anders gaat de ganse wereld zeggen: zie je wel! En dat terwijl het een ferm stukje technologie is! 40 kg, zo compact en toch zoveel output hebben! Geschift!

Wel flauw dat de Deltawing mensen Nissan aanklagen omdat hun nieuwe racer teveel lijkt op de Deltawing... Was het niet dankzij Nissan dat die Deltawing er uberhaupt kon racen?

yoran 09:44
afbeelding van yoran

inderdaad, want in de Deltawing zat een zwaar herwerkte versie van de 1.6 benzine uit de Juke

Uw reactie