Audi A3 is World Car of the Year 2014

Audi A3 is World Car of the Year 2014

Naar jaarlijkse gewoonte rijken ze in New York de prijs voor "World car of the Year" uit. De Audi A3 is de grote winnaar, maar ook Porsche, Mercedes en BMW vielen in de prijzen.

Een jurypanel van 69 journalisten verkoos de Audi A3 tot World Car of the Year, daarmee gaat hij de BMW 4-reeks en Mazda3 net voor. De A3 verdient zijn titel dankzij zijn uitstekende wegligging en uitmuntend aanbod aan motoren - dat zei de jury, wij niet.

Andere winnaars zijn de Mercedes S-klasse die de Bentley Flying Spur en Range Rover Sport verslaat als World Luxury Car 2014. De Porsche 911 GT3 krijgt, ondanks de recente motorproblemen, de prijs als World Performance Car. De BMW i3 mocht twee prijzen in ontvangst nemen: de World Green Car en de World Car Design of the Year.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Sigaret... 21:03
afbeelding van Sigaret...

Terechte winnaar! Om eerlijk te zijn heb ik het meer voor Japanners en Amerikanen,
maar de Duitsers zijn wat betreft design (ook al wordt het door velen als saai gezien), heel goed bezig. Vooral Mercedes is superieur geworden met hun schitterend front dat we voor het eerst zagen op de A-klasse. Audi blijft schitterend wat betreft het uiterlijk, alleen stel ik me vragen bij de betrouwbaarheid. Vooral de tfsi motoren blijken voor problemen te zorgen. Tijden dat Duitse wagens probleem-vrij waren liggen duidelijk achter ons, hopelijk keert het tij snel.

Uw reactie