Jaguar neemt E-Type terug in productie

In de jaren 60 bracht Jaguar een speciale editie van de E-Type op de markt, de 'Lightweight' E-Type. Hoewel de productielimiet op 18 modellen lag, werden er destijds maar 12 gebouwd. Nu gaat Jaguar, 50 jaar na datum, de laatste 6 in de reeks bouwen.

Voor het Britse merk is het de eerste keer dat ze een recreatie doen van een oud model. Er is dan ook geen mooiere manier om te starten met de illustere 'missing six', zes modellen van de Lightweight E-type-productie, een op de racerij geïnspireerde product. Jaguar zal haar beste werklieden inroepen om deze uit aluminium vervaardigde klassiekers tot de perfectie na te bouwen. Net zoals ze vijftig jaar geleden van de lijn rolden.

E-Type GT

De lichtgewicht varianten van de E-Type werden destijds gemaakt om een speciale GT-versie te kunnen aanbieden. Het gewicht werd daarbij verlaagd met zo'n 114 kilogram door het verwijderen van interieurdelen en de chromen accenten op het exterieur. Daarnaast heeft de wagen een lichter aluminium motorblok en - natuurlijk - een aluminium carrosserie.

De eerste van de reeks maakt in de zomer zijn debuut. De prijs wordt nog bekend gemaakt, maar verwacht je maar aan een stevig kaartje.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie