Tesla opent eerste eigen oplaadpunt in China

tesla-getting-their-first-supercharger-opened-in-beijing-82122_1

Het is Tesla duidelijk menens in China. Na de levering van de eerste Model S'n openden ze deze week hun eerste eigen oplaadpunt. Volgens sommige bronnen zouden Tesla-eigenaars er zelfs gratis gebruik van kunnen maken.

Tesla dat naar China trekt is allicht een van de vele mijlpalen die het merk zet in de geschiedenis van de elektrische wagens. Dat China klaar is voor Tesla is duidelijk, een ongelooflijk aantal mensen staat te popelen om een Model S te mogen kopen.

De eerste upladers van het land, en geen eigendom van Tesla, werden in April voor het eerst officieel in gebruik genomen. Vandaag staat er een in Beijing en twee in Shanghai. De Chinese overheid hoopt daar snel enkele oplaadpunten te kunnen aan toevoegen. Ook de steden Chengdu, Chongqing, Hangzhou, Guangzhou en Shenzen staan op de verlanglijst.

Het oplaadstation van Tesla zelf is wel het eerste in China, gevestigd in het noord-oosten van Beijing, niet toevallig dezelfde locatie waar CEO Elon Musk in April de sleutels van een Tesla Model S aan de eerste Chinese klant overhandigde.

In China is het kopen van groene wagens enorm in trek, mede dankzij de enorme subsidies die de Chinese overheid geeft. Zo krijg je als koper van een groene wagen een gratis nummerplaat, die in China een waarde heeft van 15.000 dollar.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws