Belgische autoproductie zit in hoogste versnelling

volvo-production

De autofabrieken in België draaien mooie volumes, dat staat donderdag in De Tijd. In de eerste helft van dit jaar rolden er in zo'n 270.000 auto's van de band, goed 20.000 exemplaren meer dan in de eerste helft van 2013.

Vooral bij Volvo Cars Gent loopt het van een leien dakje. Die blijft de grootste autofabrikant van het land met maar liefst 144.270 geproduceerde wagens in de eerste helft van dit jaar. Zo maar eventjes 17.000 meer dan vorig jaar. Het succes van het Zweedse merk op de Chinese markt zit daar zeker voor iets tussen.

Ook Ford Genk doet het goed. Hoewel eind dit jaar de deuren daar sluiten wisten ze in de Limburg 60.727 wagens te produceren (vorig jaar 56.000 exemplaren). Audi vorst houdt het op een status quo. Daar rolden dit jaar 65.296 auto's van de band. Momenteel produceren ze daar de A1 en S1, al is het wachten op welke nieuwe generatie wagens ze daar gaan mogen in elkaar schroeven.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Grunt 10:58
afbeelding van Grunt

Mooi, maar amper tien jaar geleden was er nog een Belgische (zeg maar: Vlaamse) auto-productie van meer dan 1 miljoen autos per jaar!
En dat was al na de sluiting van Renault Vilvoorde, intussen zagen we ook Opel Antwerpen sluiten en Ford Genk fors afbouwen, natuurlijk...

KevinINTJ 14:38
afbeelding van KevinINTJ

Vind ik dat men beter kan investeren in R&D. Zo zijn er wel al enkele bedrijven in België die op dat vlak best success boeken, neem als voorbeeld LMS (alzij overgenomen door Siemens en niet exclusief de automotive sector)

In productie zit er voor een relatief duur land als België niet veel toekomst meer denk ik. En als ik even eerlijk mag zijn: good riddance!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws