Dit is eerste schets van nieuwe Seat Ibiza

design-sketch-seat-ibiza-2017

Nee, je moet je spaarvarken nog niet stukslaan. Pas in 2017 kunnen we de vijfde generatie Ibiza verwachten bij de Seat-dealer. Al wordt nu al diens designrichting bepaalt.

Volgens designer Mesonero-Romanos moeten we ons niet verwachten aan een kleinere Leon. Wel een wagen die een unieke sfeer moet uitstralen. Zo zullen er meer horizontale lijnen gecreëerd worden waardoor hij minder op een bolletje lijkt. Al blijkt het een moeilijke opgave. 'Hij moet normaal genoeg zijn zodat iedereen hem wilt kopen, maar uniek genoeg om op te vallen tussen de concurrentie,' aldus Jürgen Stackmann, hoofd van Seat.

Huidige krijgt volgend jaar facelift

De nieuwe generatie zal daarbij op het MQB-platform staan. Dit in tegenstelling tot de Skoda Fabia die op een herwerkt platform zal staan. Verwacht wordt dat de Ibiza ergens in 2017 de verkoop in zal gaan. Om de tijd tot dan te overbruggen zal de huidige Ibiza - die al van 2008 bij de dealer staat - volgend jaar nogmaals een facelift krijgen. Daarmee zouden ze vooral het interieur willen upgraden.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Le_Corse 07:48
afbeelding van Le_Corse

ziet er ferm uit , een beetje zoals ze vroeger waren ...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws