Mercedes maakt submerk van 'AMG Sport'

2015-mercedes-c450-amg-sport-9estate3

Door de stijgende vraag van mensen die wel de styling, maar niet de motor willen gaat Mercedes een hoop modellen aanbieden in AMG Sport-variant. Met de looks van een echte AMG, maar met een kleinere motor.

Het is geen publiek geheim dat Mercedes bezig is met de ontwikkeling van de C 450 AMG Sport. Als een soort van AMG-light moet die het gaan opnemen tegen de Audi's S4 en BMW's 335i van deze wereld. Nu weet een insider te vertellen dat we die 'AMG Sport'-badge nog op een resem andere modellen kunnen verwachten.

Net zoals Audi S-modellen

In wezen is dit niet zo gek, Audi heeft al jaren haar S-reeks. Met succes, want een S3/ S4/ S6 klinkt nu eenmaal zeldzamer dan pakweg een BMW 135i of Mercedes E 400. De jongens uit Stuttgart willen nu mee op de trein springen met de AMG Sport benaming. Een reeks modellen met een stevige styling, iets meer kracht en een aangepaste ophanging. Wederom, een trucje dat we al jaar en dag van Audi kennen en sinds kort ook van BMW. Denk maar aan de M135i/ X5 M50d.

Zowel benzine als diesel

Over die heuse dieselbazenbak van BMW gesproken, ook Mercedes zal klanten de keuze geven om te kiezen tussen een diesel- en benzinevariant. Op termijn kunnen we ons verwachten aan een AMG Sport-versie van de A-Klasse, C-Klasse, E-Klasse, S-Klasse, GL-Klasse, M-Klasse en de opkomende M-Klasse Coupé. Met andere woorden; elk model van Mercedes.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
DasHaus 10:16
afbeelding van DasHaus

Het blijft in mijn ogen toch het equivalent van zirkonia tegenover diamant. Voor 95 procent van het publiek kan je er grote sier mee maken, waardoor the real thing wat wordt gedevalueerd.

Rebel 10:38
afbeelding van Rebel

Inderdaad, er is niets exclusiefs meer aan een M variant of dergelijke van andere merken.

Carlos 11:14
afbeelding van Carlos

Het ding bij Audi is dat hun S-reeksen enkele eigen kenmerken hebben (Ik heb het dan over originele modellen. Geen S-line modellen waar S type grill is op gezet. ). Wat zo iets meer aanvaard is dan een gewone Mercedes of BMW in hun performance styling?

GeoBem 13:34
afbeelding van GeoBem

De M-Performance modellen hebben toch ook hun eigen styling? Grijze spiegelkappen, iets afwijkende voorbumper? En bovendien, zoals bij de S-modellen, zijn de motoren niet te vinden in dezelfde reeks. (Er is geen 550d, enkel de M550d xdrive).

Ik vermoed dat ze het bij Mercedes ook zo gaan doen. Hoewel ik het nu al moeilijk heb (vooral bij de (CL)A-klasse) om de A45 AMG te onderscheiden van de A180 CDI met AMG-pakket

Techno Patat 14:28
afbeelding van Techno Patat

Zeg jij, ik die geen verschil tussen M-kit of M.35i/50d eigenlijk! Een S is toch nog pakken herkenbaarder, bij Mercedes is het daarentegen helemaal een ramp! Die amg-kitjes zien er schitterend uit, maar zeker niet anders dan hun echte AMG's helaas!

Wim 12:13
afbeelding van Wim

Zat er aan te komen. Op zich niets op tegen als het zoals de Audi S & BMW M-Performance reeks is, mooie aanvullen op de PK bommen. Tegenwoordig zie je toch al veel A klasse's rijden met dubbele uitlaten, AMG velgen en een 1.5 turbodiesel onder de kap :)

UNSTABLE_CARPORT 00:59
afbeelding van UNSTABLE_CARPORT

En het is dan nog een van Renault :p

Waxweazel 07:47
afbeelding van Waxweazel

Dat wordt dan een eigenlijk soort "GT" wat bijna alle andere merken al hebben ?
Zoals de Polo GT en de Megane GT, de sterkste motor onder hun GTI/R/RS modellen ?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws