Jaguar/Land Rover stelt 150 mensen te werk in haar "Special Vehicles Operations"

jaguar-land-rover-special-vehicles-operations-headquarters-in-west-midlands-england

Jaguar en Land Rover meent het met haar Special Vehicles Operations (SVO), de nieuwe afdeling die moet zorgen voor speciale projecten en performance varianten, het zal er 150 werknemers voltijds te werk stellen.

Autobouwers die een zekere prestige willen naar de markt toe moeten vandaag personalisatie kunnen aanbieden. Onderaan de markt wordt dat gedaan door Mini of Fiat met hun speciale edities en oneindig aantal kleurencombinaties en opties. Bovenaan de markt, net onder Rolls Royce, zijn het merken zoals Jaguar en Land Rover die ook steeds meer prestigeprojecten moeten lanceren om de nodige credibiliteit van hun (potentiële) klanten af te dwingen. Reeds gekende producties zijn het F-Type Project 7, 1963 Jaguar Lightweight E-Type en Range Rover Sport SVR.

Al deze wagens zullen gebouwd worden in een nieuw technisch centrum, speciaal voor de SVO in de West Midlands, Engeland. In het centrum zal er ook een “VIP customer commissioning suite” zijn waar op maat gemaakte exemplaren gebouwd kunnen worden. Jaguar/Land Rover zegt zo in te spelen op de vraag van haar klanten.

De nieuwe afdeling is een strategische hoeksteen voor het Britse concern dat binnen dit en vijf jaar 50 nieuwe producten wil lanceren. De eerstvolgende belangrijke lancering is de Jaguar XE. Dat zal de eerste wagen zijn op hun nieuw platform waarin de constructeur 2 miljard euro investeerde.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie