EuroNCAP deelt pak minder sterren uit

euronap-nissan-evalia-env200

De tijden dat constructeurs de vijf sterren bij bosjes aan hun palmares toevoegden, zijn weer even voorbij. Van de vier geteste wagens haalde slechts eentje de volledige vijf sterren. De anderen kregen er slechts vier, of in het geval van de Citroën Berlingo/Peugeot Partner en de Nissan eNV200/Evalia zelfs maar drie.

De modellen die geen vijf sterren haalden, lieten vooral punten liggen op het onderdeel Safety Assist. Hoewel die zaken tegenwoordig belangrijker zijn, lijkt het ons alvast duidelijk dat het moeilijker en kostelijker is om een kleine auto als de Peugeot 108 uit te rusten met allerlei veiligheidssnufjes dan pakweg een duurdere Mercedes GLA. Dan weet je ook weer waarom je dat beetje extra betaalt. De Nissan Evalia haalt daar trouwens nog iets minder punten, omdat de indicatie van de snelheidsregelaar kan worden overruled door andere informatie.

euroncap-crash-results-september-2014

Wat de voetgangersveiligheid betreft, zitten alle modellen rond de 60 procent. Toppers zijn daarbij de Renault Twingo en alweer de Mercedes GLA. Voor de bescherming van kinderen in het interieur doen de oudere Berlingo en Partner het iets minder goed, al scoren alle andere modellen daar wel 80 procent of meer. Bij de PSA-combinatie kwam het vooral aan op de te grote krachten in het nekje van de dummy en het onvoldoende aanduiden van de uitschakelbaarheid van de passagiersairbag vooraan.

euroncap-crash-results-september-2014
euroncap-crash-results-september-2014
euroncap-crash-results-september-2014
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws