Peugeot 308 GT verzacht het wachten tot 308 GTI

peugeot-308-gt_03

De Fransen blijven nog altijd vaag over de 308 GTI. Om er even de aandacht van af te leiden nemen ze naar het autosalon van Parijs deze 308 GT mee. Een sportievere variant van de C-segmenter. Update: de diesel krijgt 180 pk, de benzine 205 pk.

Eigenlijk weten we er nog niet veel van. Want buiten de plaatjes, geeft Peugeot geen extra info vrij. Wat we zien? Stevige zijschorten, unieke velgen en twee einddempers achteraan. Moest je dan nog niet weten wat dit is, dan zorgen de rondgestrooide GT-logo's voor de herkenning.

Meer pk's?

Of dit een potentere versie is? Moeilijk te zeggen. De 508 heeft ook een GT-pakket en geeft je gewoon toegang tot de sterkste motoren in de reeks. De kans bestaat dus dat je met deze 308 GT gewoonweg kan kiezen uit de krachtigste motoren die er momenteel te vinden zijn onder de kap. Denk dan aan een 1.6 THP benzine met 156 pk en een 2.0 HDi diesel met 150 pk. Anderzijds kan het wel zijn dat ze beide motoren een kleine sprong in vermogen geven (laat ons hopen). Update: intussen is het bericht binnengelopen dat de 308 GT voorzien wordt van 205 pk en 285 Nm uit dezelfde THP motor als hierboven, de dieselvariant krijgt 180 pk.

peugeot-308-gt_03

Sportiever?

Afgaande op de persplaatjes waarop we en automaat zien, lijkt dit niet meteen de Ford Focus ST killer te worden. Want de Franse automaat is niet het summum van sportiviteit. Denk alvast aan een iets dynamischer weggedrag. Voor de real deal is het wachten op de 308 GTI en - belangrijker - de 308 R.

peugeot-308-gt_03
peugeot-308-gt_03

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Wim 09:56
afbeelding van Wim

mooi subtiel, alleen de velgen zeggen me minder

Carlos 10:15
afbeelding van Carlos

Mmm daar komt de twijfel ^^. Misschien wachten tot deze beschikbaar wordt. Ziet er alvast niet slecht uit.
Weet niet hoe vere het waar is maar komt er geen 180pk versie?

MyCar 18:14
afbeelding van MyCar

Jawel , de GT BlueHDI diesel biedt 180 ! pk aan en is gekoppeld aan de EAT6, en 400 Nm !!

JanMijnBotte 11:54
afbeelding van JanMijnBotte

Cool, lijkt een leuke leasingbak!

Adriaan 13:20
afbeelding van Adriaan

In leasing vind ik die gt, st, rs, gtd,... soorten nooit voordelig. Omdat de aankoopprijs al meestal een pak hoger ligt dan een niet op steroide diesel, en de wegenbelastingen een pak hoger uitvallen, zit je meestal met een leaseprijs waarbij je gemakkelijk een auto uit een trap hoger kan configureren. Ook hebben die "sport" modellen meestal ook te grote velgen, en dat heeft ook een zeer grote inpact op de lease prijs.
Ik zie hier persoonlijk geen lease markt in. De octavia rs diesel ga je ook zo goed als nooit tegen komen in leasing. Of het moet een liefhebber zijn...

davy 16:01
afbeelding van davy

Is de prijs al bekend voor de 308 GT blue HDI diesel?

makkie 10:26
afbeelding van makkie

zeer mooi,elegante en toch wat sportieve auto
zeker de moeite waard,volgens mij

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws