Dan toch geen toekomst voor Peugeot RCZ?

peugeot-rcz-r-2014-3

Een paar maanden geleden wist het hoofd van Peugeot nog te zeggen dat er een 2de generatie RZC komt, nu lijkt iemand van PSA dat tegen te spreken. Hey Peugeot, maak eens een beslissing...

Carlos Tavares zit in de raad van bestuur bij moederbedrijf PSA en lijkt een andere visie over de RCZ te hebben. Volgens hem zal Peugeot zich focussen op sportieve modellen die afgeleid zijn van hun gewone wagens. Specifieke sportwagens hebben volgens hem geen toekomst in het merk.

Of blijft-ie wel?

Het is een vaag begrip natuurlijk, 'gewone wagens'. Al lijkt Tavares het einde aan te kondigen van de sportieve Peugeot: 'The RCZ has a little while to run yet.' Op het autosalon van Parijs vragen we alvast meer uitleg.

Moet volgens jullie Peugeot de RCZ blijven maken?

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Kevin 16:47
afbeelding van Kevin

absoluut, het blijft een leuke wagen om tegen te komen op de baan!

Lieven 17:52
afbeelding van Lieven

Als Peugeotist vind ik dit écht een prachtige wagen, alleen is dit model rendabel genoeg voor een constructeur die volop in herstel is. Ik heb zelf ooit een nieuwe Peugeot 406 Coupé gekocht en dit model was ook een (meer betaalbare) beauty maar die rendabel was omdat hij vanuit het bestaande succesvolle model 406 was gerealiseerd. Peugeot wil dit dus heel begrijpelijk ook zo doen naar de toekomst toe!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws