Officieel: Cadillac ATS Coupé (2014)

cadillac-ats-coupe-2014_03

Cadillac biedt met de ATS Coupé wat weerwerk op de gevestigde waarden zoals de BMW 4 Reeks en de Audi A5. En ja, de ATS Coupé is te koop in België.

Het Amerikaanse Cadillac leeft wat in een schemerzone in België. Toch worden er daadwerkelijk modellen verkocht in ons land. De laatste toevoeging in de line-up is deze ATS Coupé. Een op de ATS sedan gebaseerde coupé - vandaar ook de naam - die wel eens zeer concurrentieel kan zijn.

Hoekig

Uiterlijk herken je meteen het typisch hoekige design van Cadillac met oplopende koplampen en in een hoek samenkomende achterkant. Vooraan krijg je dan ook weer een stevige grille die het nieuwe logo van het merk draagt. Achteraan sieren twee relatief bescheiden uitlaatjes de bumper. Niets wereldschokkend, al ziet het er fris uit door de onbekendheid van het merk op Belgische bodem.

cadillac-ats-coupe-2014_03

Binnenin kan je jezelf dan weer nestelen in lederen stoelen en beschik je over CUE, Cadillacs visie op het ultieme infotainmentsysteem.

Viercilinder

De tijden dat Amerikanen enkel beschikbaar waren met V6'en of een dikke V8 liggen ver achter ons. Idem dito voor de ATS Coupé. Die krijgt een drukgevoede viercilinder met 276 pk en 400 Nm koppel. Daarmee zou je een sprintje naar de honderd afklokken in 5,8 seconden. Ook in de bochten moet de coupé een plezier zijn om te rijden. Cadillac pocht namelijk met een perfecte 50/50 gewichtsverdeling, een dubbel scharnierende onafhankelijke achterwielophanging en een multilink dubbelscharnierende MacPherson voorwielophanging met stabilisatorstang.

cadillac-ats-coupe-2014_03

Optioneel kan je dan weer een verstelbare sportophanging aanvinken. En doe dat maar, want buiten Magnetic Ride Control krijg je dan ook een mechanisch sperdifferentieel en een opgewaardeerd koelsysteem. Driftjes lijken ons gegarandeerd.

Vanaf 40.266 euro

Laten we nu met de prijs in huis vallen. Vanaf 40.266 euro heb je de ATS Coupé. In vergelijking met de BMW 4 Reeks en Audi A5 eigenlijk een koopje. Zeker als je de standaarduitrusting bekijkt. 18-duims velgen, bi-xenon koplampen met Adaptive Forward Lighting, LED-achterlichten, keyless entry en een Bose audiosysteem zitten er allemaal standaard op.

cadillac-ats-coupe-2014_03

Vierwielaandrijving, een automaat en een Heads-up-display zijn dan weer enkele noemenswaardige opties. Vanaf volgend maand staat-ie te blinken in de showroom.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Alfred 13:11
afbeelding van Alfred

Blijft toch een vette bak. Alleen het verbruik is (denk ik?) niet mals. Rijtestje binnenkort?

Pieter A. 14:13
afbeelding van Pieter A.

We zijn erachteraan gegaan ;-)

Kevin300 18:56
afbeelding van Kevin300

Ik vind dit ook niet lelijk. In het zwart vind ik hem nog knapper!

laurent 19:04
afbeelding van laurent

Heb er één besteld, in Chrystel White en morello red interieur

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws