Honda CR-V facelift debuteert krijgt 1.6 i-DTEC met 160 pk

honda-cr-v-prototype-paris-2014_3

Het is D-1 voor de persdagen op het autosalon van Parijs en dat betekent dat alle merken stilaan hun premières hebben vrijgegeven. Diegenen die dat nog zullen doen, doen dat waarschijnlijk pas vanavond laat. Een kleine primeur is deze facelift van de Honda CR-V. Die krijgt tegelijk de nieuwe variant van de intussen al bekende 1.6 i-DTEC.

Tot nu toe had een Honda met de 1.6 i-DTEC slechts 120 pk onder de kap, wie meer wilde moest overschakelen naar de fiscaal minder interessante 2.2 i-DTEC met 150 pk. Daar is nu een eind aan gekomen want Honda lanceert de 1.6 i-DTEC met 160 pk. Die produceert ook 350 Nm, waarmee het koppel gelijk blijft aan dat van de 2.2. Volgens Honda duikt de 160 pk sterke nieuweling onder de 130 g/km CO2, 11 procent minder dan de vorige motor.

negen stuks

De 1.6 i-DTEC 160 pk wordt standaard aangeboden met vierwielaandrijving. Je kan daarbij kiezen voor een manuele zesversnellingsbak of een nieuwe automaat met negen versnellingen.

Ook de looks van de Honda CR-V wijzigden voor komend modeljaar. Zoals je wel meer ziet bij een facelift werden de koplampen hertekend en evolueerde de voorbumper mee. Dat geeft de CR-V een fris aangezicht. Verder krijgt hij wat matzwarte accenten en is de antenne tegenwoordig een haaienvin-exemplaar.

Wie goed kijkt, ziet dat de foto's rond een 'prototype' werken, zowat alle nieuwigheden op de stand in Parijs worden onder die noemer getoond.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
homanito 19:20
afbeelding van homanito

Honda kenende zal het Wel weer een top motor zijn.

Kevin300 23:11
afbeelding van Kevin300

Zeer mooie wagen vind ik dit!!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws