Jaguar XE komt ook met vierwielaandrijving

jaguar-xe-101

Nu het salon van Parijs voorbij is, komen de details vrij van de duizenden interviews die er werden afgenomen. Een daarvan was met Nick Miller, de Jaguar XE program director. Hij geeft ons enkele inzichten over de mogelijkheden van de Jaguar XE.

Zo bevestigde hij nogmaals dat er een coupé en break zullen komen van de Jaguar XE. Interessanter is dat er ook een variant met vierwielaandrijving in ontwikkeling is.

Onder de kap is voorlopig de XE S het topmodel, maar heel lang zal dat niet duren. Zo zal de 5.0 liter V8 er binnenkort worden ingelepeld als XE RS en zou ook de 3.0 liter zes-in-lijn perfect passen in het vooronder van de XE. Het voordeel van de Ingenium benzinemotoren, aldus Nick Miller, ze zijn erg modulair en de XE heeft er plaats voor. Niet alleen voor supercharged en turbocharged motoren, zelfs voor elektrische motoren en een hybride-setup.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Carlos 21:45
afbeelding van Carlos

Ben benieuwd naar de break versie :D

Kevin300 21:51
afbeelding van Kevin300

Die manne zijn daar echt heel erg hard hun best aant doen om de Duitsers heel wat klanten af te pakken. En ik geef ze dik gelijk.

Rob 23:04
afbeelding van Rob

Met de XE heeft Jaguar ondertussen een uiterst fraai assortiment. Wat mij betreft ook compleet. Geen BMW toestanden AUB, enige aanvulling die ze wat mij betreft "mogen" doen is een grote coupe op basis van de XJ.

Uw reactie