500.000ste Audi A1 rolt van de band in Vorst

audi-a1-vorst-halfmiljoen_01

Audi meldt met trots dat in Vorst (Brussel) sinds de lancering van de A1 een half miljoen modellen van de band zijn gerold. Zeg nu nog eens dat wij Belgen niet hard werken.

500.000 Audi's A1 toeren er momenteel op onze aardbol rond. Dat betekent dat Audi Vorst, sinds de lancering in 2010, er zo'n 125.000 per jaar assembleerde. Nummertje 500.000 was trouwens een Misano rood model met vijf deuren en een S line pakket. De gelukkige eigenaar is een Duitser die hem bestelde met de 1.4-liter TFSI motor. Toeval dat de dikste A1 die je kan kopen nét onder de S1 nummertje 500.000 is? Ik denk het niet. Maar geef toe, zo'n uniek model zonder opties en wieldoppen zou niet zo fijn staan op de persplaatjes.

69 met de pook

Samen met de aankondiging gaf Audi ook nog enkele leuke cijfers vrij. Zo bestelt 69% van de klanten een A1 met handbak en zijn 80% van de kopers nieuwe klanten voor Audi. De markten waar de meesten A1's verkocht worden zijn dan weer Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Hopelijk vindt ook de volgende generatie A1 zijn assemblage in Vorst, want zo'n S1 uit eigen land klinkt heel aanlokkelijk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 6 reacties

Tags

audi, a1

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Kevin De Smet 10:42
afbeelding van Kevin De Smet

Niet hard werken? Hmm. Eerder, dansen aan de koorden van de Duitsers. Als het zo zit dan werk ik liever niet hard, to be honest.

lauw 11:27
afbeelding van lauw

@Kevin, mooi zo, zo ga je ver geraken in je leven! Als je niet voor Duitsers, Britten, Nederlanders, Amerikanen, Brazilianen, Eurocraten, enz wil werken blijf dan maar lekker thuis op je klein eilandje...
OT dit is goeie nieuws voor de Belgische economie, het had evengoed zo'n A2 flop kunnen zijn... Maar je weet niet zoals wat Ford ons gelapt heeft, blijf realistisch dus

Kevin De Smet 19:46
afbeelding van Kevin De Smet

Een automotive site moet meer zijn dan lauter productie, is het dat niet, dan gaat die dicht. En maar goed ook want dat zijn geen leuke plekken om te werken (vind jij dat wel, dan hou ik u uiteraard niet tegen!)

Ford had elke reden om Genk te sluiten. Ze deden daar toch niks behalve een paar modelletjes van een bandje doen rollen. Ik zou het nog niet aan mijn hond geven.

Stealth 22:35
afbeelding van Stealth

@Kevin Nochtans heeft Ford een belangrijk testcentrum in België (fordlpg.com) dus jouw argument raakt kant noch wal. Blijkbaar vind jij het slecht nieuws dat Audi Vorst al bij al goed bezig is.

Kevin De Smet 09:16
afbeelding van Kevin De Smet

Dat testcentrum ja daar kan ik nog mee leven. Desondanks dat ook dat een eerder reactieve activiteit is, in plaats van een proactief gebeuren e.g. product ontwikkeling

Ik kan alleen maar veronderstellen dat LMS te Leuven daar ook voor een handig stukje aan bijspringt. En dan is allestesamen, best mooi om te zien. En dat meen ik.

Ik vind het geen slecht nieuws dat Audi Vorst goed bezig is. Ik sta er gewoon neutraal over. Productie is geen werk dat je werk kan noemen, maar eerder een noodzakelijk kwaad, het zorgt voor brood op tafel voor vele gezinnen--en dat is een goed iets--maar dat is dan ook het enige goede eraan, imo

Kevin De Smet 11:47
afbeelding van Kevin De Smet

You know what? I changed my mind. Ik vind het inderdaad slecht dat Audi Vorst het goed doet, het kan platbranden for all I care.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws