Mazda MX-5 nu ook in raceplunje voor eigen raceserie

mazda-mx-5-cup-racer-2014_08

Net zoals met de vorige generatie MX-5 krijgt ook de nieuwe een eigen raceserie. Op de SEMA tuningsshow in Las Vegas gaf Mazda de eerste informatie alsook beeld van de race-MX-5. Zet je kwijlpetje al maar op.

Over het uiterlijk van de nieuwe generatie MX-5 bestaan nogal verdeelde meningen. Deze MX-5 Cup laat echter geen twijfel bestaan, het ding ziet er gewoon lekker uit. Dank daar maar de bestickering, de stevige rolkooi en de subtiele bodykit voor. Onder de kap geen ingrijpende veranderingen, deels ook de charme van de serie. Voor de krachtafgifte stelt de 2.0-liter SKYACTIV motor zich present.

In 2016 gaat het kampioenschap van start in Noord-Amerika, Europa en Azië. Op het einde van het jaar zullen de beste globale rijders samen komen op het Mazda Laguna Seca circuit in Californië om het tegen elkaar uit te vechten. Op een later tijdstip zal Mazda alle informatie vrijgeven over welke landen zullen deelnemen alsook alle technische informatie over de wagen. Tot nu moeten we het doen met de plaatjes, en dat is zeker geen straf.

mazda-mx-5-cup-racer-2014_08

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie