Jaguar maakt F-Type met vierwielaandrijving officieel

jaguar-ftype-4wd-video

Jaguar gaat het de Porsche 911 nog een tikkeltje moeilijker maken door de F-Type uit te rusten met vierwielaandrijving. Goed nieuws, want dan hoef je in de wintermaanden je heerlijke coupé niet meer op stal te zetten.

Als je tegenwoordig wilt meespelen met de grote jongens, dan moet je kunnen uitpakken met genoeg aanbod. Vierwielaandrijving is zo een manier om je line-up uit te breiden. Kijk maar naar Quattro van Audi, xDrive van BMW en 4MATIC van Mercedes. Zelfs Porsche biedt de 911 aan met vierwielaandrijving. Laat dat nu net de rakker zijn waar deze F-Type op mikt.

Initieel komt het systeem enkel beschikbaar op de F-Type R. Kwestie van die 550 pk uit de gigantische V8 beter op de grond te krijgen. Later zal de vierwielaandrijving doorsijpelen naar de andere modellen en zelfs de XF, XJ en - niet ondenkbaar - de XE. De F-Type met 4WD maakt zijn debuut op het autosalon van Los Angeles (19 november). Niet veel later zal je hem bij de Jaguar-dealer kunnen bestellen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rebel 10:27
afbeelding van Rebel

Werd tijd, dan kunnen ze in een keer een rally kanon maken en tegen Tim Van Parijs in zijn Porsche GT3, en andere piloten strijden.

Uw reactie