Jaguar patenteert 'EV-TYPE'. Elektrische F-Type op komst?

jaguar-ev-type-name

We hebben weer voer gekregen om een geruchtenmolen op gang te trekken. Jaguar heeft namelijk een patent genomen op de naam 'EV-Type' in Europa en Amerika. Een duidelijk indicatie dat het merk aan een elektrische sportwagen werkt?

'EV-Type', Jaguar kon niet mysterieuzer gaan met de naamkeuze. Waarom? Laten we de wagens van Jaguar even snel ontbinden in drie categorieën: straatwagens, sportwagens en concepts. Die eerste groep krijgt steevast de 'X + een andere letter'-naamgeving. Denk maar aan de XE, XF en XJ. De conceptwagens van Jaguar, die doen het de laatste jaren met 'C-X' gevolgd door wat letters. Concreet dromen we dan van de C-X75 en de C-X17 SUV. Die laatste zou gelukkig wel in productie gaan.

Tenslotte hebben we de F-Type, Jaguars sportiefste model in de line-up. En inderdaad, een model met 'TYPE' achteraan de naam. Net zoals deze gepatenteerde benaming. Maar wat is Jaguar er dan mee van plan? Wordt de EV-Type een elektrische sportwagen? Wordt het toch maar een concept? Of is het gewoon een naam voor een nieuwe zetelbekleding?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie