Mopar maakt stoer karretje van Fiat 500X

mopar-fiat-500x_01

Het Amerikaanse MOPAR neemt meestal de taak op zich om auto's van Dodge, Chrysler en Jeep te voorzien van stoerdere opsmuk. Door de samenwerking van Chrysler met Fiat doen ze nu ook een uitstapje naar Fiat. Ze maken de 500X alleszins een stuk stoerder.

Op het autosalon van Parijs enkele maanden terug kregen we voor het eerst de 500X in het vizier. De SUV-variant van de 500 bestempelden we nog als het brave zusje van de Jeep Renegade. Onterecht volgens MOPAR, want het aftermarketmerk zwierde er een dikke streep Amerikaans mannelijkheid over.

Dat kan je trouwens letterlijk nemen, want de bovenzijde van de wagen wordt uitgedost met twee dikke rode strepen en de flanken krijgen een knap 500X-logo met streep. Het voelt allemaal nogal Abarth aan, en dat is zeker geen nadeel. Rode lippenstift en Mascara even links gelaten, MOPAR weet ons te overtuigen door één simpel element; de sinistere zwarte velgen.

Het rijcomfort zal waarschijnlijk naar de vaantjes zijn, maar de 500X ziet er heerlijk uit met wielkastvullend velgenspul. Wie mooi wilt zijn, moet tenslotte wat afzien, niet?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
A.Hordijk 13:23
afbeelding van A.Hordijk

Prachtige wagen . Ben benieuwt naar v.a. prijzen.
Grt.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws