Ferrari Sergio in productietrim is om van te kwijlen

ferrari-sergio-production-2014_01

Vorig jaar stelde Pininfarina de Sergio concept voor. Een conceptuele Ferrari ter ere van de overleden Sergio Pininfarina. In Maranello vonden ze de concept zo knap, dat ze er nu een productieversie van hebben gemaakt.

Het gerucht ging al langer rond dat Ferrari plannen had om een beperkte oplage te bouwen van deze Sergio. Die is er nu dus toch gekomen. En met maar zes exemplaren zit het qua exclusiviteit ook wel snor (lees: stevig prijskaartje). Toch zijn ze allemaal al verkocht en ééntje heeft al zijn baasje gevonden in de Verenigde Arabische Emiraten.

458 meets smart

Uiterlijk leent de Sergio de structuur van de Ferrari 458 om er dan een eigen sausje over te zwieren. Of eigenlijk gewoon een voorruit, want het raamloze design van de concept heeft het productiestadia niet gehaald. Verder is de gehele voorkant een knipoog naar oudere Ferrari's (365 GTB4 iemand?) met moderne koplampen. Achteraan hadden ze het wat moeilijker om de lijnen van de 458 te verbergen. Het échte pronkstuk blijft wel de zwarte stijl die niet zoals bij een smart een soort van kooigevoel geeft.

ferrari-sergio-production-2014_01

Achterin de Sergio (klinkt wel heel verkeerd) de 605 pk sterke V8 vanuit de 458 Speciale. Goed voor een sprint naar de honderd in 3 seconden. Al is de kans klein dat ze ooit hun veilige garage zullen verlaten...

ferrari-sergio-production-2014_01
ferrari-sergio-production-2014_01

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
DasHaus 14:44
afbeelding van DasHaus

Om van te kwijlen? Eerder om van te kotsen.

Rebel 01:35
afbeelding van Rebel

Vind dit de lelijkste Ferrari ooit.

vakbonden zijn vagebonden 02:06
afbeelding van vakbonden zijn vagebonden

Ik dacht eerst dat dit de nieuwe Smart Roadster was.

Uw reactie