Lancer Evolution X Final Concept neemt afscheid met 480 pk onder de kap

mitsubishi-lancer-evolution-final-concept_01

Mitsubishi laat het einde van de Lancer Evolution niet zomaar voorbij gaan. De allerlaatste varianten die ooit van de band zullen rollen krijgen een stevig gepeperde motor onder de kap en een eigenzinnig uiterlijk.

Mitsubishi heeft haar Lancer Evolution X Final Concept vanonder het doek gehaald. Een mond vol voor een versie die de zwanenzang moet zingen van een generatie. En dat 'ie zal zingen staat nu al vast. Onder de kap nog steeds de 2.0-liter viercilinder, maar dankzij een turbo van HKS, een nieuwe inlaat, uitlaatsysteem en ECU stijgt het vermogen naar maar liefst 480 pk. Een af-fabriek monster dat de kracht via een manuele vijfbak verdeelt naar alle wielen.

Uiterlijk herken je de Final Concept aan het matte kleurtje, blinkend dakje, chromen details en de spoiler op z'n achterste. De 19-duims velgen van RAYS verbergen een volledig aanpasbare ophanging van HKS. Wanneer deze laatste der Mohikanen in productie gaat en of er enkele exemplaren naar België zullen komen is niet geweten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Rob 15:29
afbeelding van Rob

Een stemmig zwart exemplaar als afsluiting. Ik kan er mee leven.

Toch is het ontzettend jammer dat er geen nieuwe EVO's meer komen. Het zijn geweldige machines, van de oer-EVO tot deze EVO X.

Kevin 16:33
afbeelding van Kevin

helemaal met je eens Rob, we zullen de evo's enorm enorm missen. Heb vooral de X altijd een kei schone wagen gevonden :o!

DasHaus 18:12
afbeelding van DasHaus

Tja, die evo's en WRX'en, het wordt op den duur wel heel erg automobiel Jurassic Park.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws