Chevrolet toont eerste glimp van nieuwe Volt

volt-2015-ces-lasvegas

Chevrolet toonde de wereld een eerste preview van de nieuwe generatie Volt op de CES elektronicabeurs in Las Vegas. Volgende week volgt de officiële onthulling op de autoshow in Detroit.

Veel informatie geven ze dus niet mee, die houden ze nog tot volgende week. Ook de achterzijde blijft nog een vraagteken. Enkel de snoet kwam even piepen.

Vooraan vallen de nieuwe bumpers op, met nieuwe en extra rasters vergeleken met de Volt die we nu kennen. De koplampen krijgen LED dagverlichting en de koplampen worden iets scherper afgesneden. Ergens lijkt hij wat invloeden te hebben gekregen van de Honda Civic, al zullen ze dat in Amerika niet graag horen.

Dat er onder de kap enorm hard gewerkt werd aan de autonomie van de Volt is een zekerheid. Wat de exacte prestaties van dat harde werk zijn blijft nog even tanden bijten. Wat we wel weten is dat de nieuwe elektrische motor 45 kilogram lichter en 5-12 procent efficiënter is. Het batterijpak werd opnieuw ontworpen, samen met LG Chem, en zou 20 procent meer capaciteit hebben en 13 kilogram lichter zijn.

Volgende week weten we hoe groot het effect van het dieet en de efficiëntere motoren is.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws