Tweede generatie Chevrolet Volt onthuld

chevrolet-volt-ii-2015_05

In Detroit wordt vandaag de tweede generatie van de Chevrolet Volt onthuld. De elektrische-auto-met-range-extender ziet er een pak meer mainstream uit dan zijn voorganger maar dat hoeft niet slecht te zijn.

Een meer aerodynamische daklijn mondt uit in een aangepast achtersteven, dat meer aansluit bij de huidige generatie - Koreaanse - Chevrolets. Ook binnenin werd er gewerkt aan de looks, al verdwijnen daarmee de aparte vormen van de Volt. Het MyLink-systeem werd geïntegreerd en het dashboard kreeg metallic accenten.

Het accusysteem en de aandrijving werden vernieuwd. De Volt wordt aangedreven door een nieuwe Voltec-aandrijflijn die wordt opgebouwd met een 18.4 kWh sterke lithium-ion accu de benzinemotor is tegenwoordig een 1.5 liter viercilinder, bijgestaan door een elektromotor. De benzinemotor is goed voor 101 pk, beide samen produceren ze 149 pk en 398 Nm. Het geheel is volgens Chevrolet 100 kg lichter dan de vorige generatie.

80 km elektrisch

Een 0-100 km/u haalt de Chevrolet Volt in een goeie 8,5 seconden, de topsnelheid bedraagt 157 km/u. Volgens Chevrolet rijdt de Volt zowat 80 km op elektrische modus, met beide modi gecombineerd wordt dat 676 km. Opladen van de accu gebeurt in 13 uur met een 120V stekker en 4,5 uur met een 240 V-variant.

Chevrolet gaat de Volt vanaf het najaar 2015 aanbieden, al komt de auto niet naar Europa. Ook in Opel-versie zou de wagen er niet komen, voor Opel zou het Ampera-avontuur slechts één aflevering duren.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin300 15:38
afbeelding van Kevin300

Ale nu ziet het er pakken beter uit (op foto althans toch), en nu verkopen ze het ni meer in Europa, hoe onozel is dat???

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws