BYD Tang: Chinese plug-inhybride met 505 pk

byd-tang-suv-hybrid_01

Chinese constructeur BYD heeft zopas haar Tang SUV voorgesteld. Een plug-inhybride met 505 pk en een kostprijs van zo'n 40.000 euro. Over Build Your Dreams gesproken...

Build Your Dreams maakt momenteel furore in Brussel door tientallen van haar elektrische wagens te laten gebruiken als taxi. Als particulier kan je er echt nog steeds geen kopen in Europa. Tot voordien waren we daar niet echt rouwig om, maar met de komst van Tang hybrid SUV moeten we onze mening misschien wat herzien. Om te beginnen ziet 'ie er niet eens zo verkeerd uit - zelfs best stoer - en dan komen de heerlijke cijfers nog eens naar boven.

De Tang wordt namelijk aangedreven door een 205 pk sterke 2.0-liter viercilinder die wordt bijgestaan door twee elektrische motoren van 150 pk. Het totaal komt daardoor op 505 pk en 720 Nm te liggen (in China mag je de getalletjes blijkbaar wel gewoon optellen) waardoor je in op 4,9 seconden naar de honderd knalt. Toch zou het normverbruik volgens BYD op 2l/100 km liggen. Niet slecht.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Rob 10:50
afbeelding van Rob

Specs zijn leuk, maar ik wantrouw ze toch altijd een beetje die Chinezen autobouwers. Ik hou ook niet zo van gokken; ze moeten zich eerst maar eens bewijzen die auto's van BYD.

Qua design vind ik het een beetje een rommeltje. Her en der zijn wat designelementen van andere merken geleend, maar het is niet slecht. Interieur ziet er ook gewoon netjes uit. Maar ook daar geldt; ze moeten zich eerst maar eens bewijzen....

Adriaan 12:06
afbeelding van Adriaan

Ik was me gisteren avond hetzelfde aan het afvragen over BYD, er stond een taxi te laden aan de delhaize supermarkt, en vroeg me af hoe die er gaat uitzien over pakweg twee jaar wanneer die toch behoorlijk wat km's achter de kiezen heeft.

En mss net daarom dat BYD eerst inzet op taxi's. En ze nog niet verkoopt aan particulieren. Over een paar jaar hebben ze, met wat geluk, het rijdend bewijs dat ze wel kwaliteit kunnen maken, een marketing campagne er rond en ik zie ze hier nog wel succesvol worden, zeker als je deze tang bekijkt.

De chinezen gaan de nieuwe koreanen of japanners worden voorspel ik. Het is alleen nog maar een kwestie van tijd.

Rob 13:08
afbeelding van Rob

Je laatste zin, daar ben ik het volledig mee eens.
Vroeger lachten we de Japanners uit, toen gingen we de Koreanen uitlachen en nu zijn we Chinezen aan het uitlachen.

Tot nu toe zijn ze nog niet klaar voor Europa, op misschien Qoros na dan. Duurt vast niet lang meer.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws