F12 Berlinetta Tour de France 64 is wereldpremière in België

ferrari-f12-tour-de-france-64_01

Kijk, de gouden poorten van de Dream Car show op het autosalon zijn nog maar net open en er valt al een hoop meer show te beleven in Brussel. De Tour de France 64 is een speciale editie van de Ferrari F12 en brengt een hommage aan het Ecurie Francorchamps team van de jaren 60.

Een merk als Ferrari valt natuurlijk al hard genoeg op in Brussel, maar ze doen toch wel een heel knappe geste. In 1964 won het Ecurie Francorchamps raceteam met Lucien Bianchi en Georges Berger namelijk de Tour de France Automobile in een 250 GTO. De kleurstelling van hun wagen wordt nu gebruikt voor deze speciale editie. Zo zien we het grijze kleurtje en een Modena gele streep over de motorkap.

Binnenin zetten ze de blast to the past verder met Mahagoni lederen zetels, unieke vloermatjes en gele accenten. Helemaal gek zijn de zijpanelen. Die krijgen een laagje Mycro Prestige over zich, een lichte en zachte stof die waterafstotend is. Gewoon omdat het kan.

ferrari-f12-tour-de-france-64_01

De F12 Tour de France 64 is een gelimiteerde productie uit de handen van het Tailor Made programma van Ferrari. Al vergeten ze wel even te zeggen op hoeveel stuks die productie juist staat. Eens in het echt bekijken? Rep je dan naar het autosalon!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws