Peugeot RCZ R Bimota: Krachtpatser met 305 pk

peugeot-rcz-r-bimota_01

Fans van snel Peugeot-geweld hebben weer iets om op te verlekkeren. Want de snelste productiewagen van het merk met de leeuw kreeg na een samenwerking met motorfabrikant Bimota maar liefst 305 pk.

Die gekke Fransen toch. Op de Motor Bike Expo die dit weekend aan de gang is in Italië brachten ze namelijk een RCZ R mee. Je weet wel, een auto. Al hadden ze een goed excuus, want de vierwieler werden door Peugeot en motorfabrikant Bimota naar een hoger niveau getild. Zo beschikt de coupe over een nieuw uitlaatsysteem, een afblaasventiel voor de turbo (of in een hippere lingo: een blow-off valve) en een herschreven ECU.

Door die aanpassingen werd het vermogen van de 270 pk sterke 1.6-liter viercilinder opgetild naar maar liefst 305 pk. Dankjewel, graag gedaan. De reguliere RCZ R had met het sperdifferentieel voorin al geen last met 270 pk, dus wat extra paarden zullen ook wel hun weg kunnen vinden naar de tarmac. Koppelstuur sluiten we dan weer wel niet uit. Spijtig genoeg geeft Peugeot ook geen cijfers mee.

peugeot-rcz-r-bimota_01

PB 104

Het project werd door Peugeot en Bimota trouwens PB 104 genoemd. met de P van Peugeot, de B van Bimota, de 1 van hun eerste samenwerking en de 04 omdat de wagen vier wielen heeft. Jep, het is duidelijk niet het jaar van de knappe autonamen. Uiterlijk sprint de creatie in het oog door de overdreven styling die moet hinten naar de kleuren van het Bimota raceteam. Verder zit de fransoos 10 mm dichter bij Moeder Aarde, zitten er knappe velgen in de wielkasten die - vooraan althans - stevigere remschijven verbergen en krijg je binnenin de nodige accentkleuren en opbergkast voor je motorhelm.

peugeot-rcz-r-bimota_01

Over een productievariant wordt spijtig genoeg niet gesproken.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws